Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vegetarisk.dk/public_html/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Netværk for Fremtidens Planteproteiner | Dansk Vegetarisk Forening

NETVÆRK FOR FREMTIDENS PLANTEPROTEINER

Bliv en del af Netværk for Fremtidens Planteproteiner i Danmark

Netværk for Fremtidens Planteproteiner i Danmark er et netværksprojekt, støttet af Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Miljø- og Fødevareministeriet, som skal fremme udviklingen og produktionen af plantebaserede fødevarer i Danmark.

Netværket er et forum for vidensudveksling, inspirationsdeling, løsningsudvikling og networking mellem de centrale aktører og interessenter med relation til det danske fødevareerhverv.

Netværket løber i første omgang i 2 år, og der vil blive afholdt i alt 16 netværksmøder eller seminarer rundt om i landet. Aktørerne i netværket deltager med det formål at bidrage til udvikling af fødevareerhvervet, herunder også blive opmærksomme på eventuelle begrænsninger og muligheder, som fødevareerhvervet oplever, men som kræver, at andre aktører handler – eksempelvis behov for ny forskning, behov for ændringer i lovgivning, behov for holdningsændrende kampagner fra organisationer, etc.

Der vil blive produceret syv inspirationspapirer og en slutrapport med fokus på konkrete best practices, barrierer og løsninger i forhold til produktudvikling. Disse materialer vil blive formidlet via samarbejdspartnere, øvrige aktører i fødevareerhvervet og pressen.

Hvem er allerede med – og hvem kan deltage?

Deltagerne i netværket er blandt andre Coop, Videncenter for Fødevareudvikling, Plantebranchen, Økologisk Landsforening, Meyers, Aarstiderne, Concito og Forbrugerrådet Tænk.

Den primære målgruppe for netværket er erhvervslivet – primær produktion, forarbejdning, detailhandel, grossister, food service, osv. Derudover er netværket for politikere, myndigheder, tænketanke og råd, foruden i det omfang der er plads relevante organisationer.

Hvis du er interesseret i at deltage i netværket eller har spørgsmål om netværket, kontakt venligst netværksleder Mette Fisker på mette.fisker@vegetarisk.dk.

Kalender over kommende netværksmøder:

22. september kl. 12.00 – 15.00 i Aarhus
“En skatkiste af planteproteiner – hvilke af fortidens mange bælgfrugter kan blive fremtidens løsninger?”
• Oplæg m.m. ved Frøsamlerne, Økologisk Landsforening og Pure Dansk
• Nye tal om forbrugerne (Coop Analyse & DVF)

Primo oktober
• Fremtidens afgrøder i Danmark.

Primo november
• Detailhandlens rolle i at fremme fremtidens fødevarer
• Nyere data fra DVF

Primo december
• Nudging og adfærd – ny viden om forbrugerne
• Lovgivning samt navngivning af produkter

Øvrige arrangementer offentliggøres løbende.

Materialer

Yderligere netværkstilbud i samarbejde med Food & Bio Cluster Denmark

Der vil blive tilbudt særlige aktiviteter for netværkets medlemmer af Food & Bio Cluster Denmark, støttet af Danish Food Innovation.

Skriv her og klik på Enter for at søge