Skip to content

Netværk for Fremtidens Planteproteiner

Netværk for Fremtidens Planteproteiner er et netværksprojekt, som var støttet af Fonden for Økologisk Landbrug (FØL) og GUDP. Netværket har til formålet at styrke sammenhængskraften blandt alle aktører fra jord til bord med henblik på at fremme markedsudviklingen af økologiske planteproteiner til fødevarer i Danmark. Netværket ligger under Plantebaseret Videnscenter og drives af Dansk Vegetarisk Forening.

Bliv en del af Netværk for Fremtidens Planteproteiner

Netværket er et forum for vidensudveksling, inspirationsdeling, løsningsudvikling og networking mellem de centrale aktører og interessenter med relation til det danske fødevareerhverv. Vi fokuserer udelukkende på planteproteiner til humant konsum.

Netværket eksisterede i  2020-2021, med støtte fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Netværket eksisterede i  2022-2023 med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug.

Fra 2024 er netværket bevilliget af interne midler i Dansk Vegetarisk Forening. Netværket har fokus på at fremme den plantebaserede fødevarers værdikæde, herunder de økologiske principper.

Herudover er der også etableret en online-platform for deltagere i netværket via LinkedIn: https://www.linkedin.com/groups/9178298/ .

Aktørerne i netværket deltager med det formål at bidrage til udvikling af fødevareerhvervet, herunder også blive opmærksomme på eventuelle begrænsninger og muligheder, som fødevareerhvervet oplever, men som kræver, at andre aktører handler – eksempelvis behov for ny forskning, behov for ændringer i lovgivning, behov for holdningsændrende kampagner fra organisationer, etc.

Hvis du er interesseret i at deltage i netværket eller har spørgsmål om netværket, kontakt venligst netværksleder Daniel Barrera Madsen på daniel.madsen@vegetarisk.dk

Hvem er allerede med og hvem kan deltage?

Den primære målgruppe for netværket er erhvervslivet – primær produktion, forarbejdning, detailhandel, grossister, food service, osv.

Derudover er netværket for politikere, myndigheder, tænketanke og råd, foruden i det omfang der er plads relevante organisationer. Hvis du er interesseret i at deltage i netværket eller har spørgsmål om netværket, kontakt venligst netværksleder Daniel Barrera Madsen på daniel.madsen@vegetarisk.dk.

Se alle netværksdeltagerne i oversigten.

Interessen for deltagelse i netværket er fortsat stigende. Indtil videre deler over 208 deltagere fra mere end 150 forskellige virksomheder og organisationer deres viden og erfaringer, som kan fremme en omstilling fra jord til bord – lige fra dyrkning af nye afgrøder til forarbejdning, markedsføring og adfærdsændringer.

2023

29. november 2023 hos Food Space, Kødbyen i København – Netværksaften

Netværksaften med tid til at netværke med hele den plantebaserede sektor. Der vil være mad og drikke og udvalgte taler og prisoverrækkelser. Tilmelding sker senere.

Tidspunkt: 17:30 – 22:00

12. oktober 2023 hos Haraldskær Sinatur Hotel og Konference i Vejle + Live-stream

Netværksseminar om forbrugertrends og andet viden inden for den økologiske plantebaserede sektor.
Tidspunkt: kl. 12-16.

3. oktober 2023 hos Dansk Industri i København

Matchmaking event om økologisk plantebaseret convenience.
Tidspunkt: kl. 13-16.

28. september 2023 i fællessalen på Christiansborg i København

Netværkskonference. Fødevarer i en plantebaseret fremtid.

Hvilke fødevarer kommer vi til at spise i en plantebaseret fremtid, og hvor skal proteinerne komme fra? Skal der satses stort på traditionelle løsninger som fermentering og ekstrudering, eller skal vi i stedet skabe proteiner fra CO2 i luften eller smags- og teksturingredienser fra genmodificerede mikroorganismer? Og hvad er økologiens rolle? Skal det hele i spil?
Tidspunkt: kl. 9:00-14:00

15. maj 2023 hos Dansk Erhverv i København

Netværksarrangement: Udfordringer for økologiske plantebaserede produkter i dansk detailhandel

2. marts 2023 i København

Match-Making event: Snacks

2022

12. december 2022 i Fællesalen på Christiansborg

Konference: Hjemmekogte kikærter eller den perfekte kødimitation – Skal vi satse på rene råvarer eller teknologiske landvindinger?

3. november 2022 hos CPH Food Space i København

Netværksaften for alle netværksdeltagerne og alle plantebaserede aktører i Danmark

27. oktober 2022 online via Zoom

Webinar: Forbrugerindsigter og markedsdata: Den økologiske plantebaserede sektor

3.oktober 2022 hos Agro Food Park i Aarhus N

Netværksmøde og seminar: Økologisk plantebaseret eksport

23. maj 2022 i Festsalen på Københavns Universitet

Konference: Fra muld til mund – Sådan sikrer vi afsætning af danske økologiske planteproteiner
Konferencen afholdes hos KU mandag den 23. maj 2022, 10.00-15.45 og kræver tilmelding.

19. april 2022 i Fredericia

Netværksmøde: Økologiske og plantebaserede startups
Netværksmødet afholdes hos Business Fredericia tirsdag den 19. april 2022, 14.00-17.00

21. marts 2022 i Aarhus

Netværksmøde: Smag og tekstur i økologiske plantebaserede produkter
Netværksmødet afholdes hos Teknologisk Institut mandag den 21. marts 2022, 13.00-16.00

23. februar 2022 online via Zoom

Netværksmøde: Grøn kost – Børn, unge og deres køkkener
Netværksmødet afholdes onsdag den 23. februar 2022, 09.00-11.30

2021

24. november 2021 hos CPH Food Space, Den Grønne Kødby

Netværksmøde: To år med planteproteiner; Hvad skal der ske de næste år
Netværksmødet afholdes onsdag den 24. november 2021, 14.00-17.30
I forlængelse heraf fejrer DVF 125-års jubilæum for inviterede

8. november 2021 hos Naturli’ Foods i Vejen

Netværksmøde: Ingredienser i plantebaserede produkter
Netværksmødet afholdes mandag den 8. november 2021, 13.00-16.30

13. oktober 2021 (online via Zoom)

Netværksmøde: Markedsdata og forbrugeranalyser: Det plantebaserede marked i dag og i fremtiden
Webinaret afholdes onsdag den 13. oktober 2021, 13.00-15.30

20. september 2021 på Christiansborg

Konference: Sådan forebygger vi fremtidige epidemier gennem et mere plantebaseret fødevaresystem Konferencen afholdes på Christiansborg i Fællessalen mandag den 20. september, 9.30-16.00

24. august 2021 på Christiansborg

Konference: Sådan bliver Danmark verdensførende indenfor plantebaserede fødevarer Konferencen afholdes på Christiansborg i Fællessalen tirsdag den 24. august, 9.15-15.30

23. juni 2021 i Taastrup

Netværksmøde: Mød din bælgplante og send den godt ud i landet og verden Netværksmødet afholdes på Højbakkegård i Taastrup onsdag den 23. juni, 10.00-13.30

17.-19 juni 2021 Folkemødet på Bornholm

Folkemødet på Bornholm 2021: Ideernes Folkemøde Folkemødet er i år en hybrid med både online og fysiske events

25. marts 2021 (online via Zoom)

Netværksmøde: Forskning og produktudvikling
Webinaret afholdes torsdag den 25. marts 2021, 12.30-15.15

25. februar 2021 (online via Zoom)

Netværksmøde: Matchmaking om innovativt bagværk, energibarer og snacks Webinaret afholdes torsdag den 25. februar 2021, 13.00-15.15

11. januar 2021 (online via Zoom)

Webinar med Walter Willett, Fødevarestyrelsen m.fl. om de nye kostråd: Planteproteiner og evidensen bag.
Webinaret afholdes mandag den 11. januar 2021, 16.00-18.00.

2020

9. december 2020 (online via Zoom)

Netværksmøde: Rejsen mod et mere plantebaseret forbrug – indsigt i adfærd og vaner Webinaret afholdes onsdag den 9. december 2020, 13.00-15.30

17. november 2020 12.30-16.00 (online via Zoom)

Netværksmøde: Detailhandlens rolle i at fremme fremtidens fødevarer
Webinaret afholdes tirsdag den 9. december 2020, 12.30-16.00

29. oktober 2020 9.30-15.00 i København

Netværksseminar: Potentialer og udfordringer ved flere planteproteiner i Danmark

22. september kl. 12.00 – 15.00 i Aarhus

Netværksmøder: En skatkiste af planteproteiner – hvilke af fortidens mange bælgfrugter kan blive fremtidens løsninger?

17. juni 14.00-17.00 (online via Zoom)

Netværksmøde: Planteproteiner på det globale marked? Den internationale efterspørgsel og produktudvikling – i lyset af coronakrisen og på længere sigt
Webinaret afholdes onsdag den 9. juni 2020, 14.00-17.00

24. februar 2020 kl. 08.00 – 14.30 i København

Konference på Christiansborg i samarbejde med Plantebranchen: Sådan kan plantebaseret kost bidrage til 70 % CO2-reduktion

Flere grønne måltider i professionelle køkkener (pjece)

Titelgenerator til plantebaserede retter

Danske bælgfrugter – fødevaresikkerhed, grænseværdier for kemiske forureninger og egenkontrol

Planteinspiration #1
Den internationale og danske udvikling
Udgivet juli 2020

Planteinspiration #2
Den internationale og danske udvikling
Udgivet december 2020

Planteinspiration #3
Efterspørgslen på danske plantebaserede proteinafgrøder
Udgivet december 2020

Planteinspiration #4
Navngivning af produkter
Udgivet juni 2021

Planteinspiration #5
Fermentering
Udgivet juni 2021

Planteinspiration #6
Økologiske værdipositioner på det plantebaserede marked
Udgivet november 2021

Planteinspiration #7
Alternativer til fisk og skaldyr
Udgivet december 2021

Slutrapport
Netværk for Fremtidens Planteproteiner
Udgivet december 2021

Tilmeld dig erhvervsnyhedsbrevet

Få de vigtigste erhvervsrelaterede nyheder om, hvad der rører sig inden for udviklingen af plantebaserede fødevarer.

*Obligatorisk
Back To Top