Kort om Grøn Januar

Grøn Januar blev for første gang introduceret i januar 2022 og er en kampagne, som sætter fokus på at spise grønnere. I løbet af januar vil deltagende supermarkeder have fokus på plantebaserede produkter, tilbud og opskrifter og de deltagende spisesteder samt kantiner vil tilbyde minimum en plantebaseret ret. Grøn Januar er således ikke en udfordring, men en opfordring til at vælge de plantebaserede muligheder og produkter til.

Se pressemeddelelse fra sidste år her.

Formål

Formålet med Grøn Januar er at sætte fokus på at spise grønnere. Dette gøres  ved at synliggøre og oplyse om udbuddet af veganske retter og produkter i landets butikker, spisesteder og kantiner/frokostordninger. I år inviteres de plantebaserede producenter også til at deltage.

 

Hvorfor Grøn Januar?

De nye kostråd fra 2021 råder til, at danskerne spiser grønnere.

Grøn Januar giver en mulighed for at skabe fokus på de veganske muligheder i supermarkeder, hos spisesteder og i kantiner over hele landet samt at markedsføre veganske produkter.

Grøn Januar kan gøre det lettere for forbrugere at spise og vælge et grønt måltid uden for hjemmet.

Salget af veggi-varer, herunder plantebaserede kødalternativer, er stigende og har bredt sig til de fleste dele af Danmark.

 

Hvordan deltager min virksomhed i Grøn Januar?

Hvis I deltager, forpligter I jer til at have fokus på det grønne måltid i januar – kriterierne er forskellige alt efter om du deltager som supermarked, kantine eller spisested.

I januar bruger I Grøn Januar logoer til at promovere de veganske muligheder og produkter. Logoer og design manual kan findes her – OBS! Alt materiale, hvor Grøn Januar logoet bruges skal sendes til godkendelse på nedenstående mail.

Skriv til claire.demontreuil(at)vegetarisk.dk for mere information og/eller for at deltage i Grøn Januar.

Deltagere i Grøn Januar 2023

Skriv her og klik på Enter for at søge