Retssagen om "klimavenligt" svinekød med Dansk Vegetarisk Forening og Foreningen Klimabevægelsen i Danmark på den ene side og slagterigiganten Danish Crown på den anden indledes mandag den 20. november i Vestre Landsret.
DVF er blandt 9 grønne organisationer, der netop har udgivet rapporten ’Fra foder til føde II’. Rapporten viser, hvordan dansk landbrug og fødevareproduktion kan se ud, når Danmark skal holde sig inden for de planetære grænser og leve op til alle nationale og internationale aftaler.
For femte år i træk er det samme supermarked kåret som “Årets plantebaserede supermarked”. Desværre har vi i år noteret en generel nedgang i det plantebaserede sortiment i de danske supermarkeder.
I år byder den plantebaserede madmesse Plant Food Festival på endnu flere oplevelser. Begivenheden er et absolut must at deltage i, hvis man interesserer sig for alternativer til kød og andre animalske produkter.
Efter lang ventetid er den nationale handlingsplan for plantebaserede fødevarer offentliggjort. DVF roser planen for at være internationalt banebrydende, men de konkrete målsætninger ikke med ambitionerne.
Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen har fået fri proces i klimaretssagen mod Danish Crown. Retssagen begynder i Vestre Landsret i november.
Danskernes modstand mod en afgift på klimabelastende fødevarer som kød er begrænset, såfremt varer som frugt og grønt samtidig bliver billigere. Der er også gradvist færre og færre, der svarer, at de slet ikke ønsker at spise mindre kød.
I alle scenarier, hvor klimamålsætningerne bliver nået, forudsættes en omstilling af fødevaresystemet fra det nuværende animalsk dominerede til et system, hvor vægten lægges på plantebaserede fødevarer til mennesker. I denne omstilling spiller bankerne en vigtig rolle, da det kræver både rådgivning og finansiering at omstille landbrugs- og fødevareproduktionen. I den hidtil største gennemgang af danske…
Første stop på turen er den store bod Falafel du Marais, som ligger strategisk godt placeret på et hjørne nær den store Astra-scene. Her har søstrene Katrine og Alma Sejer slået sig ned med hver deres falafelpita og en bakke med fritter, og de er svært begejstrede for maden. “Vi har spist her alle dage…
I 2022 – første år, at Northside valgte helt at droppe kødet på festivalen – lød der kritik fra mennesker, der ikke kunne forestille sig at tage på festival uden at spise kød. I år har stemningen op til festivalen været helt anderledes, fortæller Peter Skoven, der er ansvarlig for mad og drikkevarer på Northside…