Skip to content

Pjecer

Alle vores pjecer kan downloades her på siden. Derudover kan de også bestilles gratis – bare send en email med angivelse af hvilke pjecer og hvor mange af hver, foruden dit navn og din adresse, så sender vi dem til dig.

Guide: Godt at vide om plantebaseret ernæring

I denne ”Guide: Godt at vide om plantebaseret ernæring” finder du information om hvad en plantebaseret kost er og hvilke væsentlige kostfaktorer du skal være opmærksom på når du spiser plantebaseret eller gerne vil spise mere plantebaseret.

Inspirationskatalog til flere grønne måltider

Dette interaktive magasin indeholder appetitvækkende billeder og videoer. Hør kendte kokke fortælle om deres passion for grøn mad, og få deres bedste tips og tricks til at få smag frem i dine retter. Magasinet er til professionelle kokke og alle andre – både nybegyndere og garvede grøntsagskokke.

Plantebaseret kost – en informationspjece om ernæring, sundhed og sygdom

Denne pjece handler om, hvorfor plantebaseret kost er et godt valg for at fremme et sundere liv. Læs om, hvad du kan gøre for at hjælpe dig selv og dine kære til et sundere liv med mindre risiko for sygdom.

En vejledningspjece om vegetarisk og vegansk ernæring til gravide, ammende, spædbørn og småbørn

Pjecen er til dig, der ønsker at leve vegetarisk eller vegansk under graviditeten og/eller dig, der vælger at lade dine børn vokse op på en vegetarisk eller vegansk kost. DVF har i udarbejdelsen af denne pjece samarbejdet med Maria Felding, som er klinisk diætist og cand. scient. i klinisk ernæring med speciale i bl.a. vegansk og vegetarisk kost.

Flere grønne måltider i professionelle køkkener

I denne pjece finder du som fagprofessionel gode råd og tips til flere grønne måltider i professionelle køkkener. Du kan også blive klogere på, hvordan grønne måltider leverer på 9 af FN’s 17 verdensmål.

Fremtidens mad er plantebaseret

Denne pjece er målrettet nuværende og kommende kokke, tjenere, ernæringsassistenter og andre, der arbejder professionelt med mad og ernæring. Få konkrete redskaber til at navigere i og hente inspiration fra planteriget. Den gør det både spændende og nemt at implementere plantebaseret mad i din uddannelse og videre arbejdsliv.

Pjecen findes kun online

Vegetarisk og Økologisk: Økologipræferencer i det vegetariske forbrugersegment

Denne pjece har til formål at informere fødevareproducenter, detailhandel og food service m.fl. om økologipræferencer i det fleksitariske, vegetariske og veganske forbrugersegment. Den er baseret på data fra to undersøgelser med tusindvis af deltagere.

Vegetar - Hvordan og hvorfor

Vegetar – hvordan og hvorfor?

Mange ønsker at spise vegetarisk, f.eks. af etiske, sundhedsmæssige eller klimamæssige årsager. Men hvad spiser en vegetar, en veganer eller en lacto-ovo-vegetar? Det kan du læse mere om i pjecen. Måske finder du den løsning, der kan gøre det lettere for dig at ændre kurs mod en sundere og mere plantebaseret kost. Du finder også masser af inspiration, fakta og links til gode og sunde opskrifter.

Pjecen findes kun online

forside-baeredygtighedspjece

Spis planter – verden har brug for det

Med mere end 40 solide videnskabelige referencer sætter vi spot på de negative effekter på miljø, klima og ressourcer ved danskernes alt for store forbrug af kød og fisk, herunder også forurening, land- og vandforbrug, havmiljø og ødelæggelse af regnskovene.

Drop kødet – for dyrenes skyld

Etiske overvejelser er en af de væsentligste grunde til, at mange mennesker vælger at leve vegetarisk. I denne pjece kan du finde en række tankevækkende argumenter formuleret af fremtrædende internationale filosoffer og forfattere om spørgsmål om liv, lidelse og død i forholdet mellem mennesker og dyr, med særligt fokus på de spørgsmål, det rejser, i forhold til, hvad vi spiser.

Smag For Livet - Flere vegetariske opskrifter fra danske bloggere

Smag for livet

Verdens planter er fulde af smag, og plantebaseret mad uden kød behøver absolut ikke at betyde kulinariske begrænsninger. Det er tværtimod blot et spørgsmål om at slippe fantasien løs, ligesom 16 danske bloggere i denne brochure gør, herunder Mia SommerEnglerodMor til Elliot og Veganer.nu.

Pjecen findes kun online

Spis vegetarisk – så kan verden brødfødes

Millioner af mennesker går dagligt sultne i seng. I denne pjece kan du læse om sammenhængene mellem global sult, kødforbrug og vegetarisk levevis. Der er mange argumenter, og mange myter, om dette emne. Nogle fakta er helt enkle – andre dele af emnet er lidt mere komplicerede.

En Verden Af Smag - Opskrifter fra danske vegetarbloggere

En verden af smag – opskrifter fra danske vegetariske bloggere

Går du og savner inspiration til nemme vegetariske opskrifter? Opskrifterne i denne pjece kommer fra nogle af de bedste bloggere, der året rundt forsyner os med nye, spændende idéer til køkkenet. Du finder også links til deres hjemmesider, hvor du, udover lækre opskrifter, kan finde refleksioner om deres vegetariske livsstil.

Pjecen findes kun online

Back To Top