Skip to content

Hjælp den grønne udvikling

Går du også nogle gange og tænker over, hvad du kan gøre for at fremme den plantebaserede udvikling? Måske du tænker over, hvordan du kan fremme udviklingen når det gælder dialogen med din familie? Her på siden kan du læse meget mere om, hvordan du kan hjælpe den grønne udvikling.

Hvad kan du selv gøre for at fremme den grønne udvikling?

Går du også nogle gange og tænker over, hvad du kan gøre for at fremme den plantebaserede udvikling? Måske du tænker over, hvordan du kan fremme udviklingen når det gælder dialogen med din familie? Når det gælder vegetariske og veganske retter på spisesteder, caféer og i kantiner? Eller når det gælder vegetariske og veganske produkter i dit lokale supermarkedet?

Nikker du genkendende til ovenstående refleksioner, vil vi opfordre dig til at sprede det plantebaserede budskab ved positiv aktivisme.

Èn måde at udøve positiv aktivisme på, er gennem positiv og konstruktiv dialog med dine venner eller din familie.

Oplever du, at de viser interesse for dine kostvalg, så fortæl dem om, hvordan din egen grønne rejse forløb på en pragmatisk måde. Fortæl dem fx hvordan din rejse startede, hvilke skridt du har taget undervejs, hvad der har været mest udfordrende osv.

Du kan med fordel også byde dem på plantebaseret aftensmad hjemme eller finde en god plantebaseret restaurant, i kan tage på sammen, så de selv kan smage, hvor lækkert plantebaseret mad kan være.  En af de bedste måder at overkomme skepsis og fordomme overfor plantebaseret mad, er ved at få folk til at smage på lækre retter.

En anden måde at udøve positiv aktivisme på, er ved at efterspørge et bredere vegetarisk og vegansk udvalg i dit lokale supermarkedet, på restauranter, caféer eller i din kantine.

Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du kan gribe dette an, så tryk på de relevante billeder nedenunder, hvor vi kommer med konkret input til, hvad du kan gøre.

Hvis vi alle bliver bedre til at give konstruktiv feedback til spisesteder og vores lokale supermarkeder, kan vi i den grad bidrage til at gøre en forskel for at fremme den grønne og plantebaserede udvikling.

Vi tager afsæt i de mange gode eksempler vi modtager, så har du en historie, du gerne vil dele med os, så skriv endelig til kontakt@vegetarisk.dk

Synes du også, at det kan være svært at tage det næste plantebaserede skridt?

– så er du helt sikkert ikke alene.

Den Grønne Parathedstest er en test for alle, der er designet med det formål at give dig tips til en nemmere og mere overskuelig plantebaseret overgang ud fra forskellige udgangspunkter.

Hvor end du befinder dig på den plantebaserede rejse, kan du her teste dig selv i 7 scenarier og se, hvilket resultat du får!

Start testen ved at klikke på billedet:

Vidste du, at du kan støtte DVF på mange måder? Gennem vores grønne partnere kan du støtte vores arbejde og samtidig træffe bæredygtige valg som forbruger.

GreenSpeak er Danmarks velgørende teleselskab, som blev stiftet af tre seje drenge i 2016. De havde en vision om at skabe en virksomhed, der tilbyder et produkt, som alle bruger, men hvor overskuddet går til velgørenhed frem for høje direktørlønninger.

Dansk Vegetarisk Forening har siden 2017 været en af de i alt 17 støtteprojekter, som GreenSpeak donerer deres overskud til. Det er nemlig GreenSpeaks kunder, der bestemmer, hvordan pengene skal fordeles.

Du kan skifte til GreenSpeak på under 2 minutter via linket nedenfor – og du kan sagtens beholde dit nuværende nummer.

Læs om dine muligheder her

Able er Danmarks største leverandør af frisklavet og velsmagende frokost, som leveres direkte til døren til mere end 500 danske virksomheder – herunder Dansk Vegetarisk Forening.

Able arbejder tæt sammen med et bredt udvalg af køkkener for at levere en frokostordning med stor variation og fleksibilitet – og med gode muligheder for at vælge det grønne og økologi.

De tilbyder madmuligheder, der både passer til den lille virksomhed såvel som den store virksomhed.

Læs mere om @able her

Dryk leverer plantedrik lige til din dør – og hvis du registrerer dig hos dem, støtter du DVF med 1 krone, hver gang du køber en liter.

Skriv dig op her

Herudover får du også automatisk 10% på dit første køb og andre gode tilbud. Dryk fungerer som en abonnementsordning, og du får leveret til din dør, lige når det passer dig. Abonnementet er ikke bindende, og du kan opsige det når som helst.

DRYK har følgende smagsvarianter: Havre Drik, Havre Barista, Havre Kakao, Ærte Drik, Ærte Barista og Ærte Kakao.

Læs mere om Dryk her

Mulaku er en nystartet virksomhed pr. juni 2020, som sælger alt fra bæredygtige drikkeflasker, bøger og udstyr til økologiske veganske specialiteter, fx forskellige teer, krydderier, luksuschokolade og kosttilskud.

Mulakus vision er at sælge varer af høj kvalitet fra godkendte leverandører, der deler deres omtanke for vores fælles klode.

Samtidig drives webshoppen med mindst mulig indvirkning på klima og miljø. Mulaku er CO2-neutrale, bruger miljøvenlig emballage og anvender klimavenlig strøm.

Kunder på Mulaku.dk kan ifm. køb vælge Dansk Vegetarisk Forening som modtager af en donation fra Mulaku svarende til 5 % af købesummen. Dette suppleres ved lejlighed af kampagner, hvor procenten sættes op til fx 10 % eller 20 %.

Læs mere om Mulaku her

Se også:

Back To Top