Forbrugerrapport 2024
Den nyeste udgave af Den Plantebaserede Forbrugeranalyse 2024 er klar! Analysen er Danmarks mest omfattende undersøgelse af forbrugernes adfærd, motiver, udfordringer og præferencer omkring plantebaserede produkter blandt 3.627 fleksitarer, vegetarer, veganere og dem, der har enkelte kødfri dage.
I rapport findes blandt andet svar på:
- Hyppigheden af plantebaserede produkter: Hvor ofte bruger respondenterne plantebaserede alternativer som plantedrikke, plantebaserede yoghurter, oste, margarine/smørbar og andre produkter.
- Efterspurgte produktkategorier: Identifikation af de mest efterspurgte planteprodukter i 15 udvalgte kategorier, herunder plantebaserede pølser, burgerbøffer, plantefars og alternativer til kød og mejeriprodukter.
- Forarbejdede vs. uforarbejdede produkter: Analyse af forbrugernes præferencer for hele grøntsager, bælgfrugter og præfabrikerede planteprodukter, samt de vigtigste parametre for valg af produkter, såsom smag, pris, økologi og sundhed.
- Supermarkedets rolle: Hvilke dagligvarebutikker respondenterne oftest handler i, samt hvilke de foretrækker på baggrund af udvalget af plantebaserede produkter.
- Økologi og danskproducerede varer: Vigtigheden af danskproducerede og økologiske råvarer blandt de plantebaserede forbrugere.
- Kostvalgsmotiver og aldersgrupper: Dybdegående analyse af, hvordan alder påvirker kostvalg, samt hvilke motiver som dyrevelfærd, sundhed og bæredygtighed, der driver forbrugernes valg.
- Barrierer ved kostændring: De vigtigste udfordringer og barrierer, som forbrugerne møder ved en overgang til en mere plantebaseret kost.
Rapporten giver et dybdegående indblik i, hvordan forskellige segmenter af danske forbrugere navigerer i en stadig mere plantebaseret verden. Den er en grundbog for alle virksomheder, der vil forstå den stigende efterspørgsel på plantebaserede produkter i Danmark.
Forbrugerpanel
Vores forbrugerpanel består af 2.000 plantespisende forbrugere. Forbrugerpanelet kan bruges til fokusgrupper, smagstest og surveys.
Vi finder deltagerne I skal bruge, herefter er det op til jer, hvor meget vi skal hjælpe med.
Vi hjælper gerne med følgende:
- Afsendelse af spørgeskema
- Input til spørgeskema
- Udformning af spørgeskema
- Lokale til smagstest (max 12 personer)
- Koordinering af smagstest
- Interviewguide til smagstest/fokusgruppe
Listen er ikke udtømmende, så hvis I har andre ønsker, så kontakt os på erhverv@vegetarisk.dk.
Prisen afhænger af, hvor meget vi skal hjælpe med, skriv til os for tilbud.
Tilmeld dig erhvervsnyhedsbrevet
Få de vigtigste erhvervsrelaterede nyheder om, hvad der rører sig inden for udviklingen af plantebaserede fødevarer.