Skip to content

For professionelle køkkener

Information, rådgivning og piktogrammer til restauranter og andre professionelle køkkener.

Netværk for Foodservice

Kom med til netværksmøder, der byder på aktuelle temaer og oplægsholdere, som giver ny viden om miljø, klima og sundhed, og bidrager til ens eget arbejde.

Netværk for Foodservice er med til at facilitere samarbejde mellem aktører i foodservicebranchen.

Gennem inspirerende og åben dialog mellem medlemmerne skaber vi et rum til fordybelse og refleksion om bæredygtig udvikling.

I netværket prioriteres erfaringsudveksling med de andre netværksdeltagere højt, da vi oplever det, opløfter og engagerer medlemmerne.

Bag Netværk for Foodservice står Plantebaseret Videnscenter, Miljømærkning Danmark og Hotel- og Restaurantskolen.

Ønsker du at blive end del af Netværk for Foodservice, så er du velkommen til at række ud til os, og hør mere om netværket.

Flere grønne måltider i professionelle køkkener

Over halvdelen af danskerne siger at de gerne vil spise mindre kød – men mange finder det svært og gør det ikke så tit som de gerne ville.

Som køkkenprofessionel kan du gøre meget for at imødekomme de danskere, der egentlig gerne vil det grønne – og derved få mere salg i de grønne retter.

Find mere inspiration:

Idékatalog til grønnere køkkener

Katalog om adfærdstiltag der kan fremme grønne madvalg i kantinerne

screenshot_3

Interaktivt magasin fyldt med inspiration og konkrete fif til lækker grøn mad på alle niveauer.

1

Pjece med inspiration og konkrete værktøjer til at implementere en grønnere menu.

3

Pjece, der tager dig på en forrygende og farverig rejse ind i planternes gastronomiske univers.

Titelgenerator

Her finder du inspiration til hvordan du kan navngive plantebaserede retter, så de henvender sig til alle som ønsker at spise mere plantebaseret.

Kurser for køkkenprofessionelle

Vi har samlet forskellige bud på spændende kurser for køkkenprofessionelle, der ønsker mere viden og konkrete tips til at få mere grønt på menuen. Tips os gerne, hvis du kender til andre.

Retningslinjer for brug af piktogrammer

Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Horesta udviklet piktogrammer, som kan bruges i menukortet, hvis retten er vegetarisk eller vegansk. Piktogrammerne må IKKE bruges direkte på produkter.

Til forskel fra vores mærkningsordning Det Grønne Hjerte er piktogrammerne gratis. Det betyder også, at det er dit ansvar, at I bruger piktogrammerne rigtigt. I kan heller ikke hævde at samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening, blot fordi I bruger piktogrammerne vist på modsatte side.

Produktionsprocessen skal være udformet, så enhver mulighed for berøring/kontaminering med ingredienser af animalsk oprindelse udelukkes. F.eks. må der ikke frituresteges i samme olie, der bruges til animalske fødevarer, og der skal skiftes handsker eller vaskes hænder efter berøring med animalske produkter.

Vegetarisk

En vegetarisk ret må ikke indeholde kød eller biprodukter fra slagtning (fedtstof, knogler eller bløddele), heller ikke fra fisk, fjerkræ og skaldyr. Hvis ost anvendes, skal den være baseret på vegetabilsk osteløbe (mikrobiel) – mange oste er baseret på animalsk osteløbe (kalvemave) og kan således ikke indgå i en vegetarisk ret.

Vegansk

En vegansk ret må yderligere ikke indeholde nogen former for animalske produkter eller biprodukter, heller ikke mælkeprodukter (inkl. ost), æg og honning.

Vil du være en del af Netværk for Foodservice

Kontakt Marie på marie.luja.rasmussen@vegetarisk.dk

Tilmeld dig erhvervsnyhedsbrevet

Få de vigtigste erhvervsrelaterede nyheder om, hvad der rører sig inden for udviklingen af plantebaserede fødevarer.

*Obligatorisk
Back To Top