Netværk for Foodservice
Er du restauratør, kantinemedarbejder, grossist, leverandør, producent eller noget helt andet relateret til foodservice?
Og har du interesse for at udvikle din organisation i en mere bæredygtig retning og komme hele vejen rundt i den cirkulære proces for skabelsen af grønne og klimavenlige måltider og køkkendrift?
Så er Netværk for Foodservice lige noget for dig!
Bag Netværk for Foodservice står Plantebaseret Videnscenter, Miljømærkning Danmark og Hotel- og Restuarantskolen. Tidligere blev netværket varetaget af Groconsult.
Info om tilmelding, mødedatoer og indholdet på de forskellige netværksmøder finder du ved at trykke på billedet nedenfor.
Flere grønne måltider i professionelle køkkener
Over halvdelen af danskerne siger at de gerne vil spise mindre kød – men mange finder det svært og gør det ikke så tit som de gerne ville.
Som køkkenprofessionel kan du gøre meget for at imødekomme de danskere, der egentlig gerne vil det grønne – og derved få mere salg i de grønne retter.
Find mere inspiration:
Katalog om adfærdstiltag der kan fremme grønne madvalg i kantinerne
Interaktivt magasin fyldt med inspiration og konkrete fif til lækker grøn mad på alle niveauer.
Pjece med inspiration og konkrete værktøjer til at implementere en grønnere menu.
Pjece, der tager dig på en forrygende og farverig rejse ind i planternes gastronomiske univers.
Titelgenerator
Her finder du inspiration til hvordan du kan navngive plantebaserede retter, så de henvender sig til alle som ønsker at spise mere plantebaseret.
Kurser for køkkenprofessionelle
Vi har samlet forskellige bud på spændende kurser for køkkenprofessionelle, der ønsker mere viden og konkrete tips til at få mere grønt på menuen. Tips os gerne, hvis du kender til andre.
Retningslinjer for brug af piktogrammer
Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Horesta udviklet piktogrammer, som kan bruges i menukortet, hvis retten er vegetarisk eller vegansk. Piktogrammerne må IKKE bruges direkte på produkter.
Til forskel fra vores mærkningsordning Det Grønne Hjerte er piktogrammerne gratis. Det betyder også, at det er dit ansvar, at I bruger piktogrammerne rigtigt. I kan heller ikke hævde at samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening, blot fordi I bruger piktogrammerne vist på modsatte side.
Produktionsprocessen skal være udformet, så enhver mulighed for berøring/kontaminering med ingredienser af animalsk oprindelse udelukkes. F.eks. må der ikke frituresteges i samme olie, der bruges til animalske fødevarer, og der skal skiftes handsker eller vaskes hænder efter berøring med animalske produkter.
Vegetarisk
En vegetarisk ret må ikke indeholde kød eller biprodukter fra slagtning (fedtstof, knogler eller bløddele), heller ikke fra fisk, fjerkræ og skaldyr. Hvis ost anvendes, skal den være baseret på vegetabilsk osteløbe (mikrobiel) – mange oste er baseret på animalsk osteløbe (kalvemave) og kan således ikke indgå i en vegetarisk ret.
Vegansk
En vegansk ret må yderligere ikke indeholde nogen former for animalske produkter eller biprodukter, heller ikke mælkeprodukter (inkl. ost), æg og honning.
Vil du være en del af Netværk for Foodservice
Kontakt Marie på marie.luja.rasmussen@vegetarisk.dk
Tilmeld dig erhvervsnyhedsbrevet
Få de vigtigste erhvervsrelaterede nyheder om, hvad der rører sig inden for udviklingen af plantebaserede fødevarer.