Vegetarisk
FOR PROFESSIONELLE KØKKENER
Få de vigtigste erhvervsrelaterede nyheder om, hvad der rører sig inden for udviklingen af plantebaserede fødevarer.
Flere grønne måltider i professionelle køkkener
Over halvdelen af danskerne siger at de gerne vil spise mindre kød – men mange finder det svært og gør det ikke så tit som de gerne ville. Som køkkenprofessionel kan du gøre meget for at imødekomme de danskere, der egentlig gerne vil det grønne – og derved få mere salg i de grønne retter.
Find mere inspiration:
Kurser for køkkenprofessionelle
Vi har samlet forskellige bud på spændende kurser for køkkenprofessionelle, der ønsker mere viden og konkrete tips til at få mere grønt på menuen. Tips os gerne, hvis du kender til andre. Se listen her.
Licensordning til hoteller og kursus/konferencesteder
Dansk Vegetarisk Forening har udviklet en licensordning til hoteller, kursus- og konferencesteder, som hoteller, kursus- og konferencesteder kan bruge til at signalere, at de har fokus på at servere mere grøn og klimavenlig mad. Læs mere om licensen her.
Retningslinjer for brug af piktogrammer
Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Horesta udviklet piktogrammer, som kan bruges i menukortet, hvis retten er vegetarisk eller vegansk. Piktogrammerne må IKKE bruges direkte på produkter.
Til forskel fra vores mærkningsordning Det Grønne Hjerte er piktogrammerne gratis. Det betyder også, at det er dit ansvar, at I bruger piktogrammerne rigtigt. I kan heller ikke hævde at samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening, blot fordi I bruger piktogrammerne vist på modsatte side.
Produktionsprocessen skal være udformet, så enhver mulighed for berøring/kontaminering med ingredienser af animalsk oprindelse udelukkes. F.eks. må der ikke frituresteges i samme olie, der bruges til animalske fødevarer, og der skal skiftes handsker eller vaskes hænder efter berøring med animalske produkter.

Vegetarisk
En vegetarisk ret må ikke indeholde kød eller biprodukter fra slagtning (fedtstof, knogler eller bløddele), heller ikke fra fisk, fjerkræ og skaldyr. Hvis ost anvendes, skal den være baseret på vegetabilsk osteløbe (mikrobiel) – mange oste er baseret på animalsk osteløbe (kalvemave) og kan således ikke indgå i en vegetarisk ret.

Vegansk
En vegansk ret må yderligere ikke indeholde nogen former for animalske produkter eller biprodukter, heller ikke mælkeprodukter (inkl. ost), æg og honning.