FOR PROFESSIONELLE KØKKENER

vegansk_piktogram
vegansk_piktogram_sort_hvid
vegetarisk_piktogram
vegetarisk_piktogram_sort_hvid

Mangler dit spisested information om jeres vegetariske og veganske muligheder? Så læs mere her.

Navngivning af retter

Vi anbefaler, at I kalder jeres retter for det, de er f.eks. ”Burger med krydret hokkaido-bønnebøf” – og markerer med piktogram, om den er vegetarisk eller vegansk. Det er bedre end at kalde retten f.eks. ”Vegetarburger” eller ”Vegansk burger”. Undersøgelser viser, at man kan fremme salget ved den type navngivning.

Brug gerne følgende ved navngivning:
– Ingredienser
– Smag/krydderier
– Se og føl, f.eks. farver/mundfølelse
– Vegetarisk/vegansk piktogram

Brug ikke følgende ved navngivning:
– Kødfri
– Vegansk/veganer
– Vegetarisk/vegetar

Retningslinjer for brug af piktogrammer

Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Horesta udviklet piktogrammer, som kan bruges i menukortet, hvis retten er vegetarisk eller vegansk. Piktogrammerne må IKKE bruges direkte på produkter.

Til forskel fra vores mærkningsordning Det Grønne Hjerte er piktogrammerne gratis. Det betyder også, at det er dit ansvar, at I bruger piktogrammerne rigtigt. I kan heller ikke hævde at samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening, blot fordi I bruger piktogrammerne vist på modsatte side.

Produktionsprocessen skal være udformet, så enhver mulighed for berøring/kontaminering med ingredienser af animalsk oprindelse udelukkes. F.eks. må der ikke frituresteges i samme olie, der bruges til animalske fødevarer, og der skal skiftes handsker eller vaskes hænder efter berøring med animalske produkter.

Vegetarisk

En vegetarisk ret må ikke indeholde kød eller biprodukter fra slagtning (fedtstof, knogler eller bløddele), heller ikke fra fisk, fjerkræ og skaldyr. Hvis ost anvendes, skal den være baseret på vegetabilsk osteløbe (mikrobiel) – mange oste er baseret på animalsk osteløbe (kalvemave) og kan således ikke indgå i en vegetarisk ret.

Vegansk

En vegansk ret må yderligere ikke indeholde nogen former for animalske produkter eller biprodukter, heller ikke mælkeprodukter (inkl. ost), æg og honning.

Skriv her og klik på Enter for at søge