OPstart

OPstart er et projekt for startups, der brænder for økologiske, plantebaserede produkter

I Danmark er vi bagud, når det kommer til plantebaserede fødevarer. Men vi har en styrkeposition inden for økologiske fødevarer, og det er også her, vores muligheder inden for plantebaserede fødevarer er stærkest. Der er brug for at rykke på udviklingen og afsætningen af økologiske plantebaserede produkter, og OPstart (Organic Plant based Startups) er sat i verden for at skabe et stærkt økosystem af startups på dette område.

 

Hvem kan deltage?

OPstart er åbent for alle startups, der beskæftiger sig med at sætte økologiske plantebaserede fødevarer i verden. Om I lige har fået en god idé eller allerede har jeres første produkter i supermarkedet – vi står klar til at hjælpe jer videre.

 

Hvilke tilbud er en del af OPstart?

Vi tilbyder via OPstart sparring på markedsbehov, rådgivning i lovgivning tidligt i udviklingsfasen, eksponering for investorer til et investeringsevent, netværksevents med etablerede iværksættere, detailhandlen og relevante faglige emner, stadeplads på relevante messer/events, mulighed for at benytte vores forbrugerpanel til at afholde smagstests/smageevents eller få svar på forbrugerundersøgelser, tilbud om at benytte fleks plads hos CPH Food Space i København, et netværk af plantebaserede startups, promovering og generelt bare en masse kvalificeret modspil og input på ideer og produkter, så små startups kan komme både hurtigt og godt fra start.

 

Det er gratis at deltage i OPstart

Det er gratis at benytte sig af tilbuddene i projektet. Dog skal man underskrive en ”de minimis erklæring” til Fonden for Økologisk Landbrug, hvor man som startup noteres for at have modtaget hjælp svarende til et bestemt beløb i hele projektperioden. Så længe man som startup ikke på 3 regnskabsår når op på at have modtaget hjælp fra diverse projekter svarende til mere end 200.000 EUR i de minimis støtte, er dette uden betydning for jer som virksomhed og I kan være med omkostningsfrit.

 

Hvem varetager OPstart?

OPstart varetages af medarbejdere i DVF, tilknyttet Plantebaseret Videnscenter, og er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Projektet kører videre i 2023 fra januar – december.

Kontakt projektleder Claire Demontreuil på claire.demontreuil@vegetarisk.dk, hvis I er interesserede i at være med i OPstart eller vil høre mere om projektet.

Projektleder, Claire Demontreuil

Projektmedarbejder, Jeanne Svalebech

Skriv her og klik på Enter for at søge