Resultater af vores arbejde

Her følger nogle eksempler på, hvad din støtte går til – listen er naturligvis meget længere.
Hvis du ønsker at læse om, hvad vi gør specifikt for veganere, kan du læse mere længere nede på siden.

Landsdækkende skoleprojekt

Vores dygtige unge studenterambassadører har været ude og oplyse cirka 12.000 elever fordelt på cirka 500 klasser om sammenhænge mellem kød, vegetarisk mad og bæredygtighed. Lærerne er vilde med kvaliteten og inviterer os til at vende tilbage. Projektet fortsætter i 2019.

 

Mærkningsordning for vegetariske og veganske fødevarer

Vores mærkningsordning breder sig hastigt. Den anvendes nu af over 30 virksomheder, bl.a. Urtekram, Naturli’, Aldi, Hanegal, Katjes m.fl. Mærket er uomgængeligt for alle fødevareproducenter, der ønsker at signalere, at deres produkter er egnede for vegetarer og veganere. Det vil fremover gøre det meget lettere at vælge og finde vegetariske og veganske produkter.

 

Samarbejde med virksomheder om udvikling af sortiment og produkter

Vi holder møder med supermarkedskæder, der ønsker at udvide deres sortiment og udvikle deres koncept, og med virksomheder, der ønsker at udvikle nye plantebaserede produkter.

 

Arbejde for at sikre vegetarers og veganeres rettigheder

Vi arbejder på at sikre borgernes ret til at leve vegetarisk og vegansk. Vi har især fokus på offentlige institutioner såsom børnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem, hvor borgernes ønsker om vegetariske og veganske måltider alt for ofte ikke respekteres. I 2017 og 2018 fik vi bragt dette arbejde ind på Christiansborg, og kampen er kun lige begyndt.

 

Påvirkning af den offentlige opinion

Vi skriver mange debatindlæg, som bringes i aviserne, og vi medvirker i relevante TV-programmer som f.eks. Aftenshowet og en række radioudsendelser og podcasts. Vi leverer desuden løbende materiale og synspunkter til en lang række journalistiske artikler til såvel dagspressen som ugeblade, forbrugerblade, etc.

 

Formidling af oplysningsmaterialer

Vi har opbygget et stort udvalg af flotte, fagligt gennemarbejdede og overbevisende pjecer. Vi uddeler dem ifm. aktiviteter på gadeplan, og derudover modtager vi også dagligt adskillige bestillinger på dem via vores hjemmeside. Vi har nu to opskriftspjecer, en introduktionspjece, en bæredygtighedspjece, en dyreetikpjece, en sultpjece, en ernæringspjece for gravide og spædbørn og en storkøkkenpjece. En sundhedspjece er lige på trapperne.

 

Besvarelse af henvendelser fra borgere

Vi modtager dagligt adskillige henvendelser fra borgere med alle tænkelige spørgsmål om vegetarisk levevis. De får alle et svar, og såfremt de ønsker hjælp eller vejledning, forsøger vi så vidt som muligt at give den ønskede hjælp.

 

Sociale aktiviteter og events

Vi arrangerer Vegetarisk Festival, foredrag, fællesspisninger, nytårsfrokoster, sommerfester og julefrokoster, og vi fejrer mærkedage som Dansk Vegetardag, International Vegetardag og International Veganerdag. Derudover deltager vi på messer og torvedage, ligesom vi arrangerer smagedage i f.eks. SuperBrugsen.

 

Lokalafdelinger med aktiviteter over hele landet

Vi har lokalafdelinger i Nordjylland, Vestjylland, Midtjylland, Århus/Østjylland, Sydjylland, Sønderjylland, på Fyn, Sjælland, Vestegnen og i København. Lokalafdelingerne arrangerer fællesspisninger og foredrag samt forsøger på en lang række måder at sætte fokus på den vegetariske sag i deres lokalområde.

Det gør vi - Specielt for veganere

Den vegetariske og veganske sag er grundlæggende den samme:
At udbrede planteføde og reducere forbruget af animalske produkter. Så alle de ting vi arbejder for, som vi har beskrevet under Det gør vi, er også arbejde for den veganske sag.

Derudover vil vi gerne fremhæve følgende:

DVF startede den veganske bølge i supermarkederne

Det var DVF, der startede bølgen af veganske produkter i supermarkederne, da vi for nogle år siden rettede henvendelse til Coop om dette, hvorpå de inviterede os til et møde, og efterfølgende begyndte de at sælge en række nye, veganske produkter.

 

Mærkningsordning for veganske fødevarer

Vegansk mærke DVFVores mærkningsordning breder sig hastigt. Den anvendes nu af bl.a. Urtekram, Naturli’, Aldi, Hanegal, Katjes, Soy4You og mange flere. Dermed forventer vi, at der ikke vil gå lang tid, før mærket vil blive uomgængeligt for alle fødevareproducenter, der ønsker at signalere, at deres produkter er egnede for veganere. Det vil fremover gøre det meget lettere at vælge og finde veganske produkter.
Er du producent, og vil du gerne gøre brug af mærket? – Læs mere her!

 

Påvirkning af myndigheders og lægers syn på vegansk mad

Vi arbejder på at få myndighederne og lægerne til at ændre deres syn på vegansk mad, herunder også vegansk mad til spædbørn og i daginstitutioner, og fremover agere konstruktivt og vejledende frem for bare at være imod. Vi stod fast overfor myndighederne, som ikke vil anerkende vegansk ernæring til babyer, og vi endte med selv at trykke en pjece, der vejleder om dette.

 

Arbejde for at sikre veganeres rettigheder

Vi arbejder på at sikre borgernes ret til at leve vegansk. Vi har især fokus på offentlige institutioner såsom børnehaver, skoler, hospitaler og plejehjem, hvor borgernes ønsker alt for ofte ikke respekteres.

 

Vagthund overfor forkerte påstande

Vi har helt konkret fået DRs Aftenshowet til at bringe en rettelse vedrørende veganske mødres amning i juli 2016, da de uden belæg påstod noget forkert. I april 2017 kom Pia Kjærsgaard med en række udokumenterede påstande om vegansk ernæring, og vi fik bragt modsvar både i Jyllands-Posten og Berlingske, og vi forsvarede vegansk ernæring i et efterfølgende interview i Radio24syv. Vi vil altid holde øje med den slags og sikre, at myter bliver aflivet og fejl rettet.

 

Alle vores arrangementer er 100 % veganske

Vi arrangerer nytårsfrokoster, sommerfester og julefrokoster, og vi fejrer mærkedage som f.eks. International Veganerdag. Derudover deltager vi på messer og torvedage, ligesom vi arrangerer smagedage i f.eks. SuperBrugsen.

Skriv her og klik på Enter for at søge