RESULTATER AF VORES ARBEJDE

Når du støtter DVF’s arbejde, støtter du konkrete resultater, der gør en målbar forskel for dig.

Her på siden kan du læse om nogle af vores resultater indtil nu. Hvis du gerne vil se mere af samme slags, så støt vores arbejde med et medlemskab og/eller et månedligt bidrag.

Du kan læse vores årsrapport for 2021 her.

→ Vi startede den veganske bølge i supermarkederne

Det var DVF, der startede bølgen af veganske produkter i supermarkederne, da vi i 2014 i Politiken gjorde Coop opmærksom på det ringe sortiment, hvorpå Coop inviterede os til et møde, og efterfølgende begyndte de at sælge en række nye, veganske produkter.

→ Vi har fået kostrådene forbedret tre gange

Vi har tre gange fået myndighederne til at forbedre kostrådene. Fødevarestyrelsen har anerkendt, at vegetarisk kost er sundere end en typisk dansk kost. Sundhedsstyrelsen har anerkendt, at vegansk kost til spædbørn er muligt, når man tager visse forholdsregler. Og Fødevarestyrelsen har i bedste sendetid på TV2 foruden i Politiken anerkendt, at mælkeprodukter ikke er nødvendige.

→ Vi har sat de samfundsøkonomiske fordele ved grønnere kost på den politiske dagsorden

Efter halvandets års kampagne fra os, hvor vi har stillet spørgsmål til hundredvis af politikere og skrevet debatindlæg i en række aviser, bestilte Fødevareministeriet i 2019, efter henvendelse fra to folketingspolitikere, en beregning af de samfundsøkonomiske fordele ved grønnere kost.

→ Vores valg-undersøgelser har medført, at grønne politikere er blevet valgt ind

Vi gennemfører forud for alle valg en valgundersøgelse, som alle kandidater inviteres til at deltage i. Det har haft betydning for, at grønne kandidater er blevet valgt ind og har fået indflydelse.

→ Vi har fået indført mere plantebaseret mad i de offentlige køkkener

Vi startede en kampagne for grøn mad i de offentlige køkkener tilbage i 2017. I 2018 førte dette til, at der i Aarhus og København blev fremsat forslag om grønnere mad i de kommunale institutioner, og i 2019 vedtog begge byer en politik om at reducere CO2-udledningen fra maden med 25 % inden hhv. 2024 og 2025. I Aarhus blev DVF nævnt i indstillingen, der blev sendt til afstemning.

→ Landsdækkende skoleprojekt er nået ud til over 12.000 elever

Vores dygtige unge oplægsholdere har været ude og holde inspirerende og oplysende workshops for cirka 12.000 elever fordelt på cirka 500 klasser om sammenhænge mellem kød, vegetarisk mad og bæredygtighed. Lærerne er vilde med kvaliteten og inviterer os til at vende tilbage. Projektet fortsætter i 2020, og der er også udviklet en digital platform.

→ Vi var med til at gøre ‘plantefars’ landskendt

Vi leverede input til journalister, som betød, at plantefars ikke blev en lille notits, men en stor og langvarig historie i alle medier om, at Danmark var med helt forrest i udviklingen af alternativer til kød fra dyr.

→ Vagthund overfor forkerte påstande

Vi har fået medierne til at rette en lang række fejl. Eksempelvis: Aftenshowet har bragt en rettelse om veganske mødres amning. Jyllands-Posten har trukket en artikel om ernæring tilbage, fordi den ikke levede op til deres journalistiske standarder. Ekstra Bladet har undskyldt for en misvisende overskrift. DR’s generaldirektør har givet os medhold i, at en video om mælk var misvisende. Politiken har rettet en artikel, som havde gengivet myndighedernes syn på børneernæring forkert. Vi vil altid holde øje med den slags og gøre vores bedste for, at myter bliver aflivet og fejl rettet.

→ Mange flere resultater

Du kan læse meget mere om vores arbejde under de seks programpunkter under ‘Det gør vi’.

Og du kan læse om tidligere resultater i årsrapporten for 2019 her samt for 2020 her.

Skriv her og klik på Enter for at søge