Skip to content

Børn og unge

Dansk Vegetarisk Forening arbejder med oplysning og vejledning om sund ernæring til børn, og vi vejleder og hjælper forældre med børn i offentlige institutioner. Herudover tilbyder vi workshops om bæredygtighed og grøn madlavning til skoleklasser i Danmark, ligesom man kan få adgang til vores gratis online undervisningsmateriale om mad og miljø for 5. til 9. klasse og om bælgfrugter for 4. til 7. klasse (links til disse findes nederst på siden her). På denne side kan du læse mere om, hvordan vi vejleder børn og unge.

Nyt tiltag til grundskoler og gymnasier

Få DVF’s verdensmålchef, Martin Keller, bl.a. kendt fra TV2 og DR, ud og holde oplæg om FN’s verdensmål og hvordan du gør din tallerken mere bæredygtig.

Vores indsatsområder for børn og unge er:

  • Rådgivning og bisidder for forældre i forbindelse med servering af vegansk kost til børn i daginstitutioner
  • Workshops på skoler om mad og miljø, herunder grøn madlavning
  • Vejledningspjece om vegetarisk og vegansk ernæring til gravide, ammende, spædbørn og småbørn
  • Digitale læringsuniverser om hhv. bælgfrugter samt mad og miljø
  • Ernæringsfaglig rådgivning
  • Kampagnen “Planteføde er for alle – også børn”
  • Vejledning om ernæring til børn og unge på vores hjemmeside

Har du brug for et sjovt og lærerigt indslag til din undervisning?

Den Grønne Parathedstest er velegnet til workshops og emneuger der omhandler plantebaseret levevis, grøn omstilling, forbrugerudfordringer og lignende. Testen er baseret på adfærdsteorier og har til formål at hjælpe forbrugere bevæge sig fra intentionen om at spise mere plantebaseret til konkret handling. Testen kan fungere som springbræt til diskussioner i undervisningen eller som inspiration til eleverne. Testen kan udfyldes online eller i papirform.

Du finder testen her:

Kontakt os på marie.luja.rasmussen@vegetarisk.dk, hvis du ønsker at få den tilsendt fysisk eller hvis du er interesseret i en workshop med den grønne parathedstest i fokus.

Back To Top