Skip to content

EUs Videnskabsakademi: Vi skal spise færre animalske produkter

8. december 2017
DVF2
halm

EUs Videnskabsakademi: Spis færre animalske produkter

EUs Videnskabsakademi (EASAC) har udgivet en ny rapport med titlen Opportunities and challenges for research on food and nutrition security and agriculture in Europe. I denne rapport ser en række forskere fra forskellige europæiske lande på, hvordan vi sikrer os et mere bæredygtigt fødevaresystem, både i forhold til produktionen af fødevarer og befolkningens helbred, samt hvordan vi handler og forbereder os på de kommende klimaforandringer.

I resuméet lægger de vægt på, at husdyrsproduktion bidrager enormt til udledningen af drivhusgasser, hvorfor det er nødvendigt at påvirke og ændre det høje forbrug af kød og andre animalske produkter. Dette vil både have en gavnlig effekt på klimaet, men også på folkesundheden. Forskerne kobler sundhedsproblemer og klima- og miljøforandringer sammen og anbefaler at skære ned på alle slags animalske produkter som et led i en handlingsplan, der skal afbøde klimaforandringer og addressere problemer med livsstilssygdomme, som er forbundet med kost.

En af løsninger er for eksempel at nytænke landbrugsstøtten. Rapporten opfordrer til “en revurdering af de nuværende landbrugsstøtteordninger, så de fokuserer mere på at skabe innovation frem for passivt at give støtte til jordbrugere,” som der skrives i artiklen på Altinget.dk.

Læs artiklen på Altinget.dk her

Læs pressemeddelelsen her

Læs EASAC – the European Academies’ Science Advisory Council’s rapport her

Back To Top