Skip to content

Chokolademousse med pistacienødder

21. september 2017
DVF2

Chokolademousse med pistacienødder

Her er desserten, der er for god til at være sand: den cremede mousse er lækker, den er hurtig at lave – og den er sund! Tænk, at man kan smovse så meget i masser af antioxidanter, vitaminer, mineraler og gode fedtstoffer. En rigtig god måde at gå ind i det nye år på.

4 personer

[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]

INGREDIENSER

[/mk_ornamental_title]
  • 4 tørrede shiitakesvampe
  • 2 spsk tamari (soja)
  • 100 g sushiris
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 dl riseddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lang, tyk squash
  • 1 lang tyk gulerod
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 avocado
  • marineret ingefær (fås i orientalske butikker)
  • en håndfuld friske mynteblade
  • purløg
  • caviart (tangkaviar) i forskellige farver
  • evt. sesamfrø
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]FREMGANGSMÅDE[/mk_ornamental_title]
  1. Hæld kogende vand på svampene og lad dem stå et par timer. Fjern stokkene og skær hattene i tynde skiver. Damp dem i lidt vand med tamari 5-6 minutter. Afdryp dem.
  2. Kog risen efter anvisningen på pakken. Rør eddiken med sukker og salt og varm den op. Lad sukkeret smelte. Smag til. Eddiken skal være tilpas sur-sød.
  3. Vend eddiken i de færdigkogte ris. Lad risen afkøle.
  4. Skær meget tynde skiver på langs af squash og gulerod. Brug et mandolinjern.
  5. Skær bladsellerien i små pinde. Skær avocadoen i små stykker.
  6. Læg et par tsk ris i den ene ende af hver grøntsagsskive. Læg lidt bladselleri, avocado, svampe, ingefær og mynte ovenpå.
  7. Rul forsigtigt strimlerne sammen og bind et purløgs”bånd” omkring.
  8. Sæt evt. en tsk tangkaviar på toppen og drys evt. med ristede sesamfrø.
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]TIP[/mk_ornamental_title]

Servér overskydende ris til separat.

Du kan erstatte purløgene som ”bånd” med tynde strimler af bladselleri eller letdampet forårsløg.

Servér tamari som dip til rullerne. Evt. også et dip rørt af tahin (sesampasta), tamari, vand, citronsaft, presset hvidløg og chiliflager.

Spændende info om ernæring

Lignende opskrifter:
Back To Top