Skip to content

Tyske forskere: Økologisk mad til hele verden, hvis alle spiser overvejende vegetarisk

27. november 2017
DVF2
organic-vegetables

Tyske forskere: Økologisk mad til hele verden, hvis alle spiser overvejende vegetarisk

Økologisk landbrug kan brødføde hele verdens befolkning bæredygtigt i 2050, hvis vi samtidig skærer kraftigt ned på den animalske produktion.

Det viser de hidtil mest nuancerede beregninger, som er foretaget af tyske forskere og publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature. Forskerne har taget højde for både økologi, madspild og forbruget af animalske fødevarer, og som noget nyt har de også forsøgt at tage højde for spørgsmålet om gødning (især kvælstof fra bælgplanter), hvis der ikke anvendes kunstgødning, og hvis der er færre landbrugsdyr til at levere husdyrgødning.

Forskerne når blandt andet frem til, at det er muligt at opnå maksimal global bæredygtighed og producere 100 % økologisk, hvis forbruget af animalsk protein (gennemsnitligt i hele verden) reduceres fra de nuværende 38 % af proteinerne i kosten til 11 % – altså cirka en fjerdedel af det nuværende forbrug.

I Danmark svarer det til, at forbruget skal ned på cirka 1/7 af det nuværende.

Læs artiklen på videnskab.dk her

Back To Top