Nøddepaté
Kirsten Skaarup laver en ny opskrift på en festlig postej eller paté hvert år, og i år er det blevet til en paté med hasselnødder og porrer. Nødderne kan skiftes ud med mandler.
![noeddepostej](https://vegetarisk.dk/wp-content/uploads/2017/09/nddepostej.gif)
Anbefalet til: 4 personer
INGREDIENSER
[/mk_ornamental_title]- 10 g tørrede svampe (kan udelades)
- 200 g hasselnødder (evt. mandler)
- 1 spsk hasselnødde- eller rapsolie
- 400 g porrer (renset vægt)
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk kokos- eller olivenolie
- 250 g søde kartofler eller almindelige kartofler
- 3 spsk frisk, snittet salvie eller timian – eller 2 spsk tørret
- 1 dl havre- eller sojafløde eller anden fløde
- 100 g havregryn
- 2-3 spsk citronsaft
- 3 spsk tamari
- salt, friskkværnet peber
- 4 æg (kan erstattes af 4 spsk loppefrøskaller (HUSK) pisket ud i 1 dl fløde)
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]HVORDAN[/mk_ornamental_title]
- Sæt svampene i blød en halv times tid i varmt vand.
- Rist hasselnødderne til de er gyldne. Hak dem mellemfint og sæt dem til side.
- Snit porrerne og hak hvidløgene. Snit de udblødte svampe (gem væden til sovsen).
- Svits porrer, hvidløg og svampe i et par spsk olie. Svits 5-6 minutter eller til porrerne er bløde.
- Riv kartoflerne groft og kom dem i gryden sammen med den valgte krydderurt. Svits endnu 3-4 minutter.
- Tag gryden af varmen og afkøl blandingen lidt.
- Rør nødder, fløde, havregryn, citronsaft og tamari i farsen. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og evt. også mere tamari. Det er vigtigt, at smagen er markant.
- Rør æggene i farsen et ad gangen. Eller pisk loppefrøskaller med fløde 2-3 minutter og rør det i farsen.
- Kom farsen i et smurt ovnfast fad eller postejform. Pres farsen godt sammen med en spatel.
- Bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minuttter.
- Servér sovs, rødkål og kartofler til, evt. både brunede og kogte eller bagte kartofler.
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]TIP[/mk_ornamental_title]
Du kan sagtens bage pateen i forvejen og varme den i ovnen, inden den skal serveres. Så undgås stress juleaften!