![Folkekøkken Birkerød Folkekøkken Birkerød](https://vegetarisk.dk/wp-content/uploads/2017/04/dsc_0355-squashed-copy-750x350.jpg)
Dansk Vegetarisk Forening vært på folkekøkken i Birkerød
Kirsten Skaarup og Henrik Hjortdal har i fællesskab opstartet ”Foreningernes Folkekøkken” i Birkerøds kulturhus Mantziusgården. Hver måned holder de ”kødfri mandag”, hvor de inviterede gæsteforeninger byder på aftensmad. Den 23/4 blev det DVF’s tur.
Menuen stod på veganske tærter med blomkål, porrer, svampe og seitan, waldorfsalat med knoldselleri, vindruer, æbler og valnødder, bagte rødbeder med persille, gulerødder med timian og hasselnød/cashew-pesto. Til dessert var en vegansk ”no flour” brownie med jordbær (opskrift i bunden).
Hvert arrangement har én fællessang. I DVF valgte vi naturligvis ‘Grøntsagsspisersangen’ fra Dyrene i Hakkebakkeskoven.
Vi siger tak til alle, der deltog og opfordrer alle til at følge initiativet på facebook
Se flere billeder fra arrangementet her
Opskrift på BønneBrownie
Ingredienser:
1 dåse sorte bønner (skyllede)
1 avocado
1 spiseske kokosolie
Kakoapulver efter smag (ca ½ dL)
Muskovado sukker efter smag (ca. ½ dL)
1 plade hakket chokolade
1 håndfuld nødder
Evt frisk vanilje
Fremgangsmåde:
Bønner, avocado, kokosolie, kakaopulver og sukker blendes sammen til en flydende masse. Chokolade + nødder tilsættes, hældes i forme og bages 30 min i ovnen. De stivner først efter en times tid i fryseren, tages ud kort inden servering og pyntes med friske jordbær.