Skip to content

Billedetest 4

5. oktober 2017
DVF2

Squashi – grøntsagssushi

Jeg kalder de små risfyldte ruller for squashi, fordi de er et alternativ til sushi med tang. Og du kan da også sagtens bruge tang i stedet for grøntsager.

Det kræver lidt fingerfærdighed og tid at få rullerne samlet pænt. Men giv ikke op – brug det som meditation!

4 personer

[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]FREMGANGSMÅDE[/mk_ornamental_title]
  1. Hæld kogende vand på svampene og lad dem stå et par timer. Fjern stokkene og skær hattene i tynde skiver. Damp dem i lidt vand med tamari 5-6 minutter. Afdryp dem.
  2. Kog risen efter anvisningen på pakken. Rør eddiken med sukker og salt og varm den op. Lad sukkeret smelte. Smag til. Eddiken skal være tilpas sur-sød.
  3. Vend eddiken i de færdigkogte ris. Lad risen afkøle.
  4. Skær meget tynde skiver på langs af squash og gulerod. Brug et mandolinjern.
  5. Skær bladsellerien i små pinde. Skær avocadoen i små stykker.
  6. Læg et par tsk ris i den ene ende af hver grøntsagsskive. Læg lidt bladselleri, avocado, svampe, ingefær og mynte ovenpå.
  7. Rul forsigtigt strimlerne sammen og bind et purløgs”bånd” omkring.
  8. Sæt evt. en tsk tangkaviar på toppen og drys evt. med ristede sesamfrø.
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]TIP[/mk_ornamental_title]

Servér overskydende ris til separat.

Du kan erstatte purløgene som ”bånd” med tynde strimler af bladselleri eller letdampet forårsløg.

Servér tamari som dip til rullerne. Evt. også et dip rørt af tahin (sesampasta), tamari, vand, citronsaft, presset hvidløg og chiliflager.

Viden om ernæring
B12 
Veganere bør indtage B12-tilskud, og vegetarer skal være opmærksomme på, om de får nok. Længerevarende B12-mangel er meget alvorligt.
————
Se hvilket tilskud Dansk Vegetarisk Forening anbefaler og læs mere her.
[mk_custom_list style=”e2af” el_class=”call_to1″] Ingredienser

  • 4 tørrede shiitakesvampe
  • 2 spsk tamari (soja)
  • 100 g sushiris
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 dl riseddike
  • 2 spsk rørsukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 lang, tyk squash
  • 1 lang tyk gulerod
  • 1 stængel bladselleri
  • 1 avocado
  • marineret ingefær (fås i orientalske butikker)
  • en håndfuld friske mynteblade
  • purløg
  • caviart (tangkaviar) i forskellige farver
  • evt. sesamfrø
[/mk_custom_list]
Om Kirsten Skaarup
[mk_circle_image src=”http://staging-1685011656.vegetarisk.dk/wp-content/uploads/2017/10/kirsten-i-riga.jpg” image_diameter=”199″]

Jeg har rejst i mere end 50 lande verden over for at finde sunde, lækre og spændende opskrifter til det danske kærlige køkken. Jeg har altid rejst med rygsæk under primitive forhold

Lignende opskrifter
Back To Top