Skip to content

Kødfrie Northside Festival har reduceret sit CO2-aftryk med 30 %

Northside 2022 Mad
I 2022 formåede Northside Festival at reducere CO2-udledningen med hele 30 %, til trods for markant flere gæster på pladsen. Kødfrie madboder står for en stor del af succesen.
14. april 2023
Berit Ertmann

I festivalens bæredygtighedsrapport fra 2022 kan man læse, at det især er to initiativer, der har gjort forskellen:

  • Strøm fra det fælles elnet frem for dieselgeneratorer.
  • Plantebaseret mad i alle madboder.

I 2022 blev der kun serveret plantebaseret mad på Northside Festival. Det gav en CO2-reduktion på 32% per person per dag, og madrelaterede udledninger er nu nede på 0,98 kg CO2. Det er 88,1% mindre end det gennemsnitsdanskeren til daglig udleder via sit madindtag.

Dansk Vegetarisk Forening, Økologisk Landsforening og Plantebaseret Videnscenter har samarbejdet med Northside om at introducere kødfri festival, og her er man meget positive over de opnåede resultater:

”Vores madvaner er en afgørende del af løsningen for en mere bæredygtig fremtid, og det er meget positivt, at NorthSide udnytter sin stærke platform til at give gæsterne en god oplevelse med plantebaseret mad. Det sender et utroligt vigtigt signal og kan have stor effekt – for har man først fået succesoplevelser med smagfuld plantebaseret mad, er det lettere at vælge næste gang.” siger Katrine Ejlerskov, der er Centerleder for Plantebaseret Videnscenter, i en pressemeddelelse.

Introduktionen af plantebaseret mad samt brugen af strøm fra elnettet er blot to af mange initiativer, som NorthSide har sat i spil for at fremme festivalens grønne rejse. Andre tiltag omhandler affaldssortering og genbrug, bæredygtig transport samt miljøvenlige og bæredygtige materialer i produktionssammenhænge, til emballage og promoveringsmateriale. NorthSide stiller høje krav til alle partnere og leverandører, hvor brugen af lokale, bæredygtige materialer af højeste kvalitet er første prioritet.

“Vi er superstolte af, hvor langt vi allerede er kommet, men vi er slet ikke i mål endnu. Næste naturlige skridt for os er at se på, hvordan vi kan sætte endnu mere ambitiøse målsætninger for os selv og sikre, at der bliver målt på dem hvert år”, siger Northsides bæredygtighedsansvarlige Martin Thim.

Læs hele bæredygtighedsrapporten fra Northside 2022 her.

Back To Top