Skip to content

Erhverv

Vi påvirker tilgængeligheden, udvalget og kvaliteten af plantebaserede måltider og produkter.

Grønne mærkesager

  • Større og bedre sortiment af plantebaserede fødevarer i alle supermarkedskæder i Danmark
  • Større og bedre sortiment af plantebaserede måltider når vi er på farten, på spisesteder, attraktioner, sportshaller m.v.
  • Større og bredere tilslutning til kampagnen ’Grøn Januar’
  • At det er nemt for forbrugere, som lever vegetarisk og vegansk, at identificere sådanne produkter
  • Sikre et stærkt Netværk for Fremtidens Planteproteiner med bred opbakning fra hele værdikæden fra jord til bord
  • At flest muligt af danskerne kender til Det Grønne Hjerte
  • At der årligt optages mindst 50 elever på den nye plantebaserede uddannelse (Grøn Madhåndværker) på Hotel- og Restaurantskolen
  • At det danske areal med bælgfrugter når op på et areal, der svarer til, at Danmark som minimum er selvforsynende

Vi skaber resultater ved at:

  • Rådgive og vejlede fødevareproducenter, detailhandel og foodservice om blandt andet forbrugeres ønsker og forventninger i forhold til økologi og plantebaserede fødevarer samt best practices for at fremme salget af det grønne
  • Gennemføre vores årlige supermarkedsundersøgelse, hvor vi sætter fokus på de supermarkeder, som gør en indsats med at få flere plantebaserede produkter på hylderne
  • Afholde kampagnen ’Grøn Januar’, hvor vi inspirerer detail, foodservice og producenter til at tilbyde og synliggøre de plantebaserede retter og produkter
  • Sikrewdialog med aktører i hele værdikæden gennem bl.a. Netværk for Fremtidens Planteproteiner i Danmark, Netværk for Foodservice og EU-projektet Divinfood.
  • Afholde og deltage i seminarer, oplæg og konferencer for at formidle vores viden om plantebaserede fødevarer og grønne forbrugere
  • Varetage den danske og europæiske mærkning af veganske og vegetariske produkter – Det Grønne Hjerte og V-label – så det bliver nemt for forbrugere at identificere vegetariske og veganske produkter

Hvem er vi?

Mie

Mie Nordly

Erhvervschef
Ansvarsområder: Erhvervsrelationer, Plant Food Festival.

Katrine

Katrine Ejlerskov

Leder af Plantebaseret Videnscenter
Ansvarsområder: Økologi, foodservice, detail, produktudvikling mm.

Claire

Claire Demontreuil

Kampagneleder: Grøn Januar
Projektleder: Mad på Farten
Mærkningsansvarlig: V-Label og Det Grønne Hjerte

Jeanne

Jeanne Svalebech

Projektleder: Strategiforløb for grøn mad på uddannelsessteder og DivinFood
Mærkningsspecialist: Det Grønne Hjerte og V-Label

Marie

Marie Luja Rasmussen

Markedskonsulent, detail og foodservice
Netværksleder for food service

Daniel

Daniel Barrera Madsen

Mad & forbruger specialist
Netværksleder for Netværk for Fremtidens Planteproteiner

Clara

Clara Drenck

Projektleder
Finans | Foodservice

Adam

Adam Kuskner

Adfærdspecialist
Projektleder: Nudging til grønne valg: Plantebaserede madoplevelser til konferencer og møder

Se også

Back To Top