Skip to content

Workshops på skoler

Vores workshop om mad og miljø har nu kørt i 6 år. I de 6 år der er gået er der kommet meget ny viden og forskning indenfor miljø, klima og sundhed. Vi vil derfor gå i gang med at søge midler til et nyt projekt, hvor der er mulighed for at gentænke og udvikle skoleprojektet med al den nye viden som er kommet på området koblet med al den feedback vi har fået fra lærere og elever gennem årene.

Hvad betyder det for mig som underviser?

Du er fortsat velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil have os ud og afholde en workshop med afsæt i vores eksisterende materiale – hvis vi kan finde en oplægsholder så kommer vi nemlig gerne ud og afholder en workshop. Se hvordan du booker en workshop nedenfor.

Hvis det ikke er muligt at sende en oplægsholder, så finder du vores undervisningsmateriale samt vores digitale læringsunivers om mad og miljø nedenfor som du kan anvende i din undervisning.

Workshops for skoleelever på 6.-9. klassetrin om mad, miljø og bæredygtighed – mulighed for madlavning bagefter

Vores workshop om mad og miljø er som udgangspunkt af 3-4 lektioners varighed og koster 800 kr. inkl. transport. Hvis du kun ønsker en workshop på 2 timer er prisen 600 kr. inkl. transport.

Hvis der er 5 lektioner til rådighed, er det også muligt at inkludere madlavning, hvor 3 lektioner om mad og miljø suppleres med 2 lektioners madlavning – her er prisen også 800 kr. og hvor skolen selv sørger for udgifter til madlavningen.

Hver workshop består af et indledende oplæg efterfulgt af en lang række interaktive diskussioner, øvelser, quiz og gruppearbejde om sammenhængen mellem mad og miljø.

Undervisningsmaterialet består af et pædagogisk og fagligt gennemarbejdet elevhæfte. Undervisningsmaterialet er målrettet naturfag, samfundsfag og madkundskab.

Vil du også have besøg af DVF på din skole? Så kan du booke en workshop.

Book en workshop

Mad og miljø på skoleskemaet

Siden september 2015 har Dansk Vegetarisk Forening gennemført interaktive dilemma-workshops, ”Grønne mad-dilemmaer på skoleskemaet”, for skoleelever i 6.-9. klasse over hele landet om sammenhængene mellem animalsk fødevareproduktion og miljø.

Det nyeste skud på stammen er et digitalt læringsunivers om mad og miljø. Det digitale læringsunivers er ligeledes målrettet naturfag, samfundsfag og madkundskab, men kobler sig også til det tværgående fag IT og medier.

Til vores workshops vil vores oplægsholdere komme ud på jeres skole og stå for undervisningen. Vores oplægsholdere er unge og engagerede, og de er alle dygtige formidlere og har så vidt muligt en miljøfaglig eller pædagogisk baggrund. De har tilsammen besøgt over 500 skoleklasser i hele Danmark, ca. 14.000 elever. Projektet er blevet omtalt i bladet Folkeskolen og en lang række lokalaviser over hele landet.

Undervisningsmaterialet

Materialet kan ses og downloades her:

Det digitale læringsunivers

Her finder du linket til det digitale læringsunivers (hvor du også finder en tilpasset lærervejledning):

Finansiering

Undervisningen blev igangsat i 2015 på baggrund af et projekt med støtte fra Kulturstyrelsen og Miljøstyrelsen.

I 2017 og 2018 blev det finansieret delvist af Kulturstyrelsen og derudover af private bidrag fra borgere samt Naturli’ og Urtekram.

Fra 2019 er projektet blevet finansieret af DVFs generelle midler.

I 2020 har vi modtaget en donation fra Urtekram som gjorde at vi 2020 og en del af 2021 fortsat kunne afholde gratis workshops.

Det faglige indhold bestemmes, som hidtil, af Dansk Vegetarisk Forening og vores dygtige oplægsholdere.

Det digitale læringsunivers er muliggjort med midler fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler og er udviklet af IntuGreen i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening.

Har du lyst til at støtte, at vi kan nå ud til endnu flere skoleelever, så modtager vi meget gerne bidrag. Klik på Støt DVF nedenfor – husk at angive, hvis dit bidrag er øremærket undervisning i mad og miljø.

Back To Top