Undervisning på skoler

Gratis workshops for skoleelever om kød og bæredygtighed – mulighed for madlavning bagefter

98,2 % af lærerne siger, at de vil anbefale workshoppen til andre

På en skala fra 1 til 7 giver lærerne i gennemsnit vores workshops karakteren 6,1

Dét siger lærerne

Det var en super god dag, inspirerende, en øjenåbner også for mig som lærer” – Sct. Nicolai Skolen

Spændende, veltilrettelagt, vigtigt, og dygtigt og kompetent faciliteret” – Lillerød Skole

Afvekslende, relevant, inddragende, aktiverende” – Auning Skole

Interessant indhold. Dygtig og engageret oplægsholder. God balance mellem teori, øvelser og bevægelse” – Skovbyskolen

Forløbet virkede gennemtænkt, og var planlagt på en måde der gjorde, at eleverne havde nemt ved at holde fokus og tilegne sig ny læring hele tiden. Underviseren var god til at skifte mellem at holde lidt oplæg, lave små øvelser, lade eleverne tale sammen, og lave løbende evalueringer og opsamlinger på elevernes viden” – Marslev Skole

Mad og miljø på skoleskemaet

Dansk Vegetarisk Forening har siden september 2015 gennemført interaktive dilemma-workshops, ”Grønne mad-dilemmaer på skoleskemaet”, for skoleelever i 6.-9. klasse over hele landet om sammenhængene mellem animalsk fødevareproduktion og miljø. Vores workshops er målrettet madkundskab, naturfag og samfundsfag.

Vores studenterambassadører er unge og engagerede, og de er alle dygtige formidlere og har i de fleste tilfælde en miljøfaglig baggrund. De har besøgt over 400 skoleklasser, mere end 10.000 elever. Projektet er blevet omtalt i bladet Folkeskolen og en lang række lokalaviser over hele landet.

Hver workshop varer som udgangspunkt 4 timer – eller 5 timer hvis en workshop med lavning også ønskes – men alt efter den enkelte skoles muligheder og ønsker kan besøget også være kortere eller evt. længere. En workshop består af et indledende oplæg efterfulgt af en lang række interaktive diskussioner, øvelser, en quiz og gruppearbejde.

Vi har udarbejdet et flot, farverigt, pædagogisk og fagligt gennemarbejdet undervisningsmateriale, hvor hver elev får et eksemplar. Der er også udarbejdet en tilhørende lærervejledning.

Mulighed for at inkludere en madlavnings-workshop

Vi kan desuden tilbyde at være med til at facilitere madlavning bagefter.

Bestil undervisningsmateriale

Lærere kan kontakte os på skoleprojekt@vegetarisk.dk for at bestille gratis trykte eksemplarer af vores undervisningsmateriale (elevhæfter, lærervejledning og quizkort). Materialet kan desuden ses og downloades her:

Elevhæfte – Mad & Miljø

Lærervejledning – Mad & Miljø

Kender du en lærer eller en skole, som bør få besøg af os?

Så fortæl dem om projektet og henvis dem til denne her side, eller spørg om vi må kontakte dem – giv os et tip, så tager vi os af resten.

Oplæg om andre temaer

Ønsker du, at vi holder oplæg om andre temaer end bæredygtighed? Kontakt os for at høre nærmere.

Finansiering

Det er gratis at få besøg af os. Projektet blev igangsat med støtte fra Kulturstyrelsen og Miljøstyrelsen. Fra og med 2017 finansieres det stadig delvist af Kulturstyrelsen og derudover af private bidrag fra borgere samt Naturli’ og Urtekram. Det faglige indhold bestemmes, som hidtil, af Dansk Vegetarisk Forening og vores dygtige oplægsholdere.

Vi har brug for flere midler, så projektet kan nå ud til endnu flere skoleever fremover. Vi modtager derfor meget gerne bidrag. Klik på Støt DVF nedenfor for at støtte vores arbejde – husk at angive hvis dit bidrag er øremærket skoleprojektet.

Kontakt os

Kontakt Jeanette på skoleprojekt@vegetarisk.dk for at booke en workshop eller høre nærmere om vores workshops.

Skriv her og klik på Enter for at søge