Skip to content

Digitale læringsuniverser

Velkommen til Dansk Vegetarisk Forenings to digitale læringsuniverser - Mad for Miljøet & Rebælg.

Nedenfor kan du læse mere om Mad for Miljøet og Rebælg og finde links som giver dig adgang til disse.

Begge digitale læringsuniverser kan tilgås frit uden brug af brugernavn og password.

Rigtig god fornøjelse!

Velkommen til det digitale læringsunivers Rebælg som omhandler bælgfrugternes forunderlige verden.

Rebælg er målrettet faget madkundskab for elever i 4. til 7 klasse og består af tre undervisningsmoduler/undervisningsgange (kan udvides til 4) á ca. 90 minutters varighed.

I læringsuniverset vil eleverne lære en masse om bælgfrugter, hvor de stammer fra, hvordan de bruges og hvorfor de er super smarte både for den enkelte og planeten.

Undervisningsmodulerne/undervisningsgangene er opbygget så de veksler mellem teori og praksis, ligesom alle teksterne i læringsuniverset kan blive oplæst.

Klik dig videre til det digitale læringsunivers ‘Reblæg’ →

Udarbejdelse af det digitale læringsunivers Rebælg

Læringsuniverset Rebælg er udarbejdet af Kristina Cecilie Nielsen og Kasper Szmyrko Rebien, studerende på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole i første halvår af 2021 i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening og klinisk diætist Maria Felding.

Mad for Miljøet – Et digitalt læringsunivers

Det digitale læringsunivers Mad for Miljøet henvender sig til elever i 6.-9- klasse. Læringsuniverset er målrettet naturfag, samfundsfag, madkundskab samt det tværgående fag It og medier.

I det digitale læringsunivers kan eleverne bevæge sig rundt i ti forskellige temaer, som hver især dykker ned i forskellige aspekter af sammenhængen mellem mad, miljø og klima.

De 10 temaer

  • Tema 1: Indledning – Mad og Miljø
  • Tema 2: Kødkultur
  • Tema 3: Madspild
  • Tema 4: Dyrefoder
  • Tema 5: Landbrugsjorden
  • Tema 6: Vand
  • Tema 7: Drivhusgasser
  • Tema 8: Regnskovene
  • Tema 9: Transport
  • Tema 10: Bæredygtig fremtid

Hvert tema indeholder information omkring emnet samt diskussionsspørgsmål, øvelser, quizzer samt mulighed for gruppearbejde om sammenhængen mellem mad og miljø.

Som lærer kan du også planlægge en eller flere undervisningsgange med eleverne med afsæt i de forskellige temaer i læringsuniverset.

Ligeledes indeholder læringsuniverset også en række madopskrifter, hvorfor vi vil opfordre dig som underviser til at tage eleverne med i køkkenet og prøve nogle af de grønne retter af.

I det digitale læringsunivers finder du som underviser også en lærervejledning.

Du kan se en introduktion til læringsuniverset Mad for Miljøet i videoen nedenfor.

Klik dig videre til det digitale læringsunivers ‘Mad for Miljøet’ →

Finansiering

Det digitale læringsunivers er muliggjort med midler fra Undervisningsministeriets udlodningsmidler og er udviklet af IntuGreen i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening.

Back To Top