Skip to content

Ældre vegetar følte sig presset af plejehjem til at spise fisk og kylling

4. februar 2018
DVF2
salat5

Ældre vegetar følte sig presset af plejehjem til at spise fisk og kylling

Støt borgerforslaget om grøn valgmulighed i de offentlige køkkener

En ældre kvinde havde levet vegetarisk i 35 år og været vant til at lave mad af høj kvalitet med friske råvarer. Da hun kom på plejehjem, var køkkenet ikke i stand til at lave ordentlig mad, og den ældre kvinde følte sig derfor presset til at spise fisk og kylling en gang imellem for at få nok næring. Efter 35 år som vegetar! Hun forsøgte endda at inspirere køkkenet med vegetariske opskrifter, men uden held.

Sagen endte med, at en af DVFs frivillige hjalp den ældre kvinde til at finde et cateringfirma, der kunne levere mad til hende. Der var kun ét firma, som var i stand til dette – og med maden ofte leveret senere end til de andre beboere, så hun må spise alene.

Synes du også, at sager som disse er groteske og uværdige? Mennesker, som har bidraget til samfundet hele deres liv – og alligevel kan man ikke tilberede et tilstrækkeligt plantebaseret måltid?

Vi får desværre mange henvendelser om denne type sager fra de offentlige institutioner – om mennesker der får serveret en skål salat, udkogte grøntsager eller hvor de kun har mulighed for at vælge en kage.

Det rammer både ældre, syge, skoleelever og småbørnsfamilier.

Vi har derfor stillet et borgerforslag til Folketinget om, at alle offentlige køkkener bør tilbyde en mættende og nærende plantebaseret valgmulighed til de borgere, som ønsker det. Hvis vi når 50.000 underskrifter, vil Folketinget behandle forslaget.

Vi håber, at du vil skrive under. Du er også meget velkommen til at dele opslaget her og derved sprede budskabet om borgerforslaget.

Tænk på, at du måske en dag befinder dig i samme situation.

Hjerteligt tak for din støtte.

Støt borgerforslaget om grøn valgmulighed i de offentlige køkkener

Back To Top