kurv2

Forarbejdet vegetarisk/vegansk mad er for dyrt, fordi erhvervslivet undervurderer efterspørgslen

Dansk Handelsblad, som er et brancheblad for dansk handelsliv, har set nærmere på priserne for forarbejdede plantebaserede fødevarer. I en artikel sammenligner de priserne på en række varer og konkluderer, at de plantebaserede produkter er meget dyrere end de animalske.
 
“Vi mener helt klart, at både producenter og detailhandel undervurderer markedet. Der er et større marked, hvis man tør satse på det, og med et større marked kan man jo sænke priserne. Noget af det handler også om, at supermarkederne skal turde give det mere plads i butikkerne – hvilket jo nødvendigvis er på bekostning af andre varer”, siger vores generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl til avisen.
 
Det er utvetydigt billigere at leve som vegetar, men fordi vegetarer ofte går endnu mere op i mad end den typiske kødspiser, vælger de ofte nogle alternative kvalitetsprodukter, som er dyrere.
 
“Det er madglæden og nysgerrigheden, som gør, at producenter
og supermarkeder kan afsætte produkterne til de nuværende priser. Men det betyder altså, at kundegrundlaget bliver meget smallere, end det har potentiale til at være”, siger DVFs generalsekretær.
 

Skriv her og klik på Enter for at søge