Skip to content

DVF: Danmark bør investere 1 millard om året for at blive verdensførende i plantebaserede fødevarer

8. april 2021
Louise Johansen
veggieweek
veggieweek

DVF: Danmark bør investere 1 millard om året for at blive verdensførende i plantebaserede fødevarer

Tirsdag den 6. april 2021

De seks organisationer bag visionsrapporten “Fra Foder til Føde” er gået sammen om at foreslå konkrete målsætninger for en national handlingsplan for plantebaserede fødevarer.

Det skriver Altinget.dk i en dybdegående baggrundsartikel, hvor DVF’s generalsekretær og en kollega fra Rådet for Grøn Omstilling interviewes om det fælles udspil, der er blevet sendt til Fødevareministeriet.

Udspillet er udarbejdet af DVF, RGO og Plantebranchen, og det støttes desuden af Danmarks Naturfredningsforening, Greenpeace og Dyrenes Beskyttelse.

Som bekendt har fødevareministeren for nylig formuleret en vision om, at Danmark skal være ‘absolut verdensførende’ indenfor plantebaserede fødevarer, og Radikale har foreslået en handlingsplan til cirka 500 millioner kroner om året (i alt fire milliarder over otte år).

Nye tal fra den amerikanske organisation Good Food Institute viser, at de samlede globale investeringer i plantebaserede virksomheder sidste år nåede op over 13 milliarder kroner.

“Hvis verden alene i de private virksomheder skyder 13 milliarder ind i 2020, så er det et hint om, at man skal op at tælle en del hundrede millioner og måske en milliard om året, hvis et lille land som Danmark vil være verdensførende,” siger DVF’s generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl til Altinget.

Læs hele artiklen fra Altinget.dk her

Og læs hele udspillet med alle målsætningerne her

Seneste nyt

Back To Top