billede-til-annonce
billede-til-annonce

DVF indrykker annonce i Politiken sammen med 44 andre virksomheder og organisationer

Mandag den 26. april har Dansk Vegetarisk Forening sammen med 44 andre virksomheder og organisationer indrykket en annonce i Politiken på side 3 med en fælles opfordring til Folketingets politikere om at vise handlekraft og sætte en ny retning for dansk landbrug. En mere plantebaseret retning, der vil gavne både Danmark og klimaet.

I øjeblikket forhandler Folketingets partier om en klimaplan for landbruget. 31 % af Danmarks klimabelastning kommer fra landbruget og heraf står animalsk landbrug for 89 % af udledningen. Vi er nødt til at satse langt mere på at dyrke plantebaserede fødevarer til mennesker frem for foder til dyr.

Bag budskabet i annoncen står både landbrug, gartnerier, iværksættere, store producenter, Teknologisk Institut og en række grønne organisationer inklusive Fridays for Future, Den Grønne Studenterbevægelse og Klimabevægelsen.

Der er nemlig et enormt potentiale ved at gå foran i produktionen af plantebaserede fødevarer. Verdensmarkedet for plantebaserede fødevarer forventes at stige til 1.800 milliarder kroner allerede i 2035. Hvis Danmark får bare 2-3 % af det marked, kan vi skabe mellem 18.000 til 27.000 nye bæredygtige danske arbejdspladser.

Vi skal sætte en visionær kurs for dansk landbrug. Vi skal satse på at blive førende i at dyrke og udvikle plantebaseret mad og drikke, som er sunde, velsmagende og økologiske. Ellers bliver klimaomstillingen dyrere for danskerne og resten af dansk erhvervsliv. Vi har ikke tid og råd til at vente, og det har naturen og klimaet heller ikke.

Afsendere:

Fridays for Future International

Den Grønne Studenterbevægelse

Klimabevægelsen i Danmark

Tæmpeh

Dragsbæk siden 1923

Pure Dansk

Bornholms Ismejeri

Organic Plant Protein

Planteslagterne

DRYK

Simple Feast

MicroGreens – Danmark

Danmarks Veganske Forening – VF

Plantebaby.dk

Linser for livet

BPI A/S

Rømer Vegan

Gaia Madservice

Axel Månsson A/S

Øko-net

BIGFOOD Danmark

Clausen Advice

Hanegal

Plantebevægelsen

Møllerup Products

Quinoa Quality

Contempehrary

Oatly

World Animal Protection Danmark

Nyt Europa

PlanteVækst

Verdens Skove

LikeMeat Nordic

Søris

Nordic Quinoa

Plante kompagniet

Det Danske Madhus

Teknologisk Institut

Økologisk Landsforening

Rådet for Grøn Omstilling

Greenpeace Danmark

Plantebranchen

Dyrenes Beskyttelse

Danmarks Naturfredningsforening.

Seneste nyt

Skriv her og klik på Enter for at søge