Sandwich

Nye tal: Halvdelen af danskerne har eller ønsker vegetariske dage

Ifølge en ny undersøgelse udført af Kundepanelet for De Samvirkende Købmænd, er det nu halvdelen af danskerne (50 %), og et klart flertal af kvinder mellem mellem 18 og 45 år (59 %), som har en eller flere vegetariske dage eller ønsker at have det.

Ifølge undersøgelsen er der 6 % af danskerne, som er vegetarer, veganere eller sjældent spiser kød. Derudover er der 27 %, som holder kødfrie dage i købet af ugen, og yderligere 17 % som godt kunne tage kødfrie dage, men endnu ikke er begyndt på det.

Et mindretal på 44 % forventer ikke at reducere deres indtag af kød.

Det er kvinderne mellem 18 og 45 år, som går forrest: 29 % af disse kvinder holder gerne kødfrie dage i løbet af ugen, 16 % af dem kunne spise mindre kød/fjerkræ eller fisk, men har ikke ændret livsstil endnu. 10 % af de 18-45 årige kvinder anser sig som flexitar eller pescetar (dvs spiser primært vegetarisk) og 4 % som vegetar eller veganer.

Ifølge undersøgelsen er begrundelserne i højere grad sundhed og miljø end det er dyreetik. Godt tre ud af 10 svarer, at fravalg af kød handler om egen eller familiens sundhed. Næsten lige så mange angiver hensynet til miljøet. 16 % angiver, at de ikke spiser kød af dyreetiske årsager.

Kilde: De Samvirkende Købmænd (NB: Visse tal fremgår af kilden, som der linkes til her – andre tal er originale data, som DSK har delt med os).

I slutningen af august 2017 offentliggør Dansk Vegetarisk Forening, i samarbejde med Coop Analyse, en ny undersøgelse om det vegetariske miljø og den vegetariske udvikling i Danmark.

Skriv her og klik på Enter for at søge