Skip to content

Nytårsindsamling – Hjælp os med at fortsætte successen i 2021 for Netværk for Fremtidens Planteproteiner

28. december 2020
Louise Johansen
clover-1225988_1920-2
clover-1225988_1920-2

Nytårsindsamling – Hjælp os med at fortsætte successen i 2021 for Netværk for Fremtidens Planteproteiner

Vigtigt projekt har brug for bidrag for at kunne fortsætte succesen i 2021

Måske husker du, at vi for et år siden indsamlede midler til ”Netværk for Fremtidens Planteproteiner”, fordi vi havde fået en bevilling fra GUDP-programmet under Miljø- og Fødevareministeriet, hvor der var krav om, at vi skulle lægge noget egenfinansiering? Mange gav et bidrag, og vi nåede derfor flot i mål.

Netværket er efterfølgende blevet en stor succes. Målsætningen var cirka 50 deltagere, men der er nu tilmeldt knap 100 deltagere, som repræsenterer over 70 forskellige virksomheder, universiteter, tænketanke og organisationer. Og der kommer hele tiden flere til.

Helt konkret har netværket inspireret 12 bornholmske landmænd til at begynde at dyrke bælgfrugter og starte en virksomhed sammen, der skal sælge dem.

Den store interesse for netværket satte også tanker i gang hos Landbrug & Fødevarer. I samarbejde med DVF og Tænketanken Frej har de udgivet en forsknings- og udviklingsstrategi for plantebaserede fødevarer og erklæret, at Danmark kan blive en stormagt for produktion af plantebaserede fødevarer.

Desuden er interessen for netværket også en central faktor i, at vi fik idéen til at starte et Plantebaseret Videnscenter i samarbejde med Økologisk Landsforening.

Eftersom netværket har dobbelt så mange deltagere, som vi oprindeligt planlagde, bliver det også dyrere at fortsætte netværket fremover. Vi arbejder på at få en ny bevilling fra et ministerium eller lignende, men hvis det eventuelt lykkes, bliver det først fra 2022.

Vi har derfor brug for private bidrag, så vi i 2021 fortsat kan lade Netværk for Fremtidens Planteproteiner vokse i takt med efterspørgslen. Vi har brug for cirka 250.000 kroner.

Indenfor en samlet ramme er det sådan, at jo flere penge, vi selv lægger, jo mere tilskud får vi fra GUDP-programmet. For hver 100 kroner, du støtter os med, kan vi således få 100 kroner i tilskud fra GUDP.

HVAD GÅR MIDLERNE TIL?

De indsamlede midler vil gå til at fortsætte opbygningen af et stærkt netværk mellem alle de vigtige aktører i erhvervslivet, landbruget og relevante organisationer, foruden at arrangere webinarer og seminarer samt udgive rapporter målrettet erhvervsliv, landbrug, tænketanke m.fl.

SÅDAN GIVER DU ET BIDRAG

Betalingskort via vores hjemmeside

MobilePay til 25419

Via Facebook-indsamlingen HER

Bankoverførsel til reg 8401 konto 176 0307

HØJDEPUNKTER FRA 2020

Du kan læse mere om DVF’s arbejde i vores årsrapport her

Du kan også se en lille video  med højdepunkterne HER

Eller du kan høre podcasten Plantetinget  hvor Casper og Rune-Christoffer taler om DVF’s arbejde i 2020

Tusind tak for hjælpen – med håb om et endnu grønnere nytår fra alle os i DVF til alle jer derude!

Seneste nyt

Back To Top