Skip to content

Danske Seniorer trumfer Ældre Sagen: Vi vil gerne hjælpe ældre vegetarer og veganere

23. oktober 2017
DVF2
herre

Danske Seniorer trumfer Ældre Sagen: Vi vil gerne hjælpe ældre vegetarer og veganere

Det har vakt opsigt, at vi i sidste uge kunne fortælle, at Ældre Sagen havde afvist vores ønske om et møde med dem. Formålet med mødet var at sikre opbakning til, at ældre vegetarer og veganere altid kan få et 100 % plantebaseret måltid på plejehjem eller plejecentre, eller hvis de er indlagt på hospitaler eller sygehuse, eller hvis de får kommunal madudbringning.

Sympatien er efterfølgende strømmet ind: Over 1.100 personer har liket vores Facebook-opslag om sagen, som desuden er blevet delt over 650 gange og set af 90.000 mennesker. Og mange ældre har via email, Facebook og telefon rettet henvendelse til Ældre Sagen.

Opslaget er også blevet set af Danske Seniorer, som er en organisation med 90.000 medlemmer. De har kontaktet os og meddelt, at de gerne vil støtte sagen, og vores Ældreudvalg er blevet inviteret på et møde på deres kontor allerede nu på torsdag.

“Det er virkelig positivt, at Danske Seniorer gerne vil støtte vores arbejde for at fremme en værdig alderdom også for vegetarer og veganere, og vi glæder os meget til mødet”, siger generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening, Rune-Christoffer Dragsdahl.

Dansk Vegetarisk Forening vurderer, at cirka 56.000 danskere over 60 år lever overvejende eller helt vegetarisk.

Back To Top