Skip to content

Chili sin carne

21. september 2017
DVF2

Chili sin carne

Chili con carne (chili med kød) er en af verdens mest kendte retter. Når man bytter det lille ord con ud med sin, betyder det uden kød, og det er lige hvad denne mexikanske nationalret handler om.

4 personer

[mk_custom_list title=”Ingredienser” style=”e1a5″ animation=”fade-in”]
  • 100 g løg
  • 4 forårsløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1-2 chili efter smag
  • 1 spsk spidskommenfrø
  • 4 spsk olivenolie
  • 300 g gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 gul peberfrugt
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 spsk Herbamare bouillonpasta
  • 1 dl kraftig rødvin (kan udelades)
  • ca. 1 dl tomatpuré
  • 1 dåse brune bønner eller kidneybønner
  • ca. 20 g mørk chokolade, gerne 85%
  • citronsaft
  • frisk koriander
  • evt. creme fraiche eller yoghurt
[/mk_custom_list]
[mk_custom_list title=”Fremgangsmåde” style=”” animation=”fade-in”]
  1. Hak de tre slags løg og snit chilierne (fjern kernerne).
  2. Rist spidskommenfrøene i en tør gryde, til de begynder at dufte. Tilsæt olien og svits løg og chili i olien nogle minutter.
  3. Skær gulerødder og bladselleri i skiver. Skær peberfrugterne (fjern kerner og stilke) i terninger.
  4. Kom alle grøntsagerne i gryden sammen med tomater, Herbamare,  rødvin, tomatpuré og et lille drys salt.
  5. Lad chilien simre under låg 8 minutter.
  6. Afdryp bønnerne og kom dem i gryden. Lad chilien simre endnu et par minutter og tilsæt det meste af chokoladen.
  7. Smag chilien til med salt, citronsaft og evt. mere chokolade. Drys retten med hakket koriander.
  8. Servér ris til (se nedenfor) og evt. creme fraiche eller yoghurt.
[/mk_custom_list]
[mk_custom_list title=”Tip” style=””]I denne chili har jeg brugt både tomater og bønner fra dåse. Det er naturligvis bedst at bruge friske tomater og udblødte, kogte bønner (beregn i så fald 150 g tørrede bønner). Men denne udgave af retten er beregnet til en dag, du har travlt.[/mk_custom_list]

Spændende info om ernæring

Lignende opskrifter:
Back To Top