beans3

Nye tal: 100.000 danskere er vegetarer - heraf 25.000 veganere

OBS. Disse tal er fra 2017. Se de nyeste tal her.

Ifølge en ny undersøgelse gennemført af Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening er der 1,8 % af danskerne, som er vegetarer. Det svarer til cirka 100.000 personer, som konsekvent undgår alle former for kød (rødt kød, fjerkræ og fisk).

Undersøgelsen er baseret på et repræsentativt udsnit af befolkningen – 1.010 personer fra 15 til 74 år.

Det har i flere år været vanskeligt at få et nogenlunde sikkert og retvisende tal. Usikkerheden skyldes dels, at mange anvender betegnelsen “vegetar” om sig selv, men jævnligt spiser kød – typisk fordi man foretrækker vegetarisk mad og identificerer sig positivt med det at leve vegetarisk.

Det skyldes endvidere, at usikkerheden stiger, når tallet er så lavt. Men sidste år (juli 2016) gav en tilsvarende undersøgelse fra Coop Analyse det samme resultat – 1,8 % – og for nylig (juli 2017) viste en undersøgelse fra De Samvirke Købmænd et tilsvarende resultat – cirka 2 %.

På den baggrund kan det nu slås fast, at antallet af vegetarer i Danmark med stor sandsynlighed er i omegnen af 1,8 %, hvilket svarer til cirka 100.000 personer.

Estimat: Cirka 25.000 veganere
Det er de samme begrænsninger som ovennævnte, der gør sig gældende, når antallet af veganere skal måles. Der er i årets undersøgelse fra Coop Analyse – ligesom i de foregående undersøgelser – ikke et tal, som er statistisk signifikant, og det kan derfor ikke offentliggøres, fordi det er behæftet med for stor usikkerhed.

Men sammenholdes det med interne undersøgelser af det vegetariske og veganske miljø i Danmark, som Dansk Vegetarisk Forening har foretaget, og med forholdstallet mellem vegetarer og veganere i f.eks. Tyskland, vurderer Dansk Vegetarisk Forening, at der er et sted mellem 20 og 30 % af vegetarerne, som lever vegansk – altså cirka 25.000 danskere.

Derudover er der rigtig mange danskere, som i stor udstrækning lever vegetarisk/vegansk. Hvor mange det er, offentliggør vi de kommende dage.

Skriv her og klik på Enter for at søge