Hent materialer

Smag For Livet - flere vegetariske opskrifter fra danske bloggere

Verdens planter er fulde af smag, og at undlade kød behøver så absolut ikke at føles som en kulinarisk begrænsning.

Det er tværtimod blot et spørgsmål om at slippe fantasien løs, ligesom 16 danske bloggere i denne brochure gør det.

Få inspiration til køkkenet med opskrifter fra bl.a. Mia Sommer, Englerod, Mor til Elliot, Veganer.nu og mange flere!

Drop kødet - for dyrenes skyld

Etiske overvejelser er en af de væsentligste grunde til, at mange mennesker vælger at leve vegetarisk – ikke mindst af hensyn til alle de dyr, der må lade livet i forbindelse med produktionen af kød og meget ofte også i forbindelse med produktionen af mælk og andre animalske fødevarer.

I denne pjece kan du finde en række tankevækkende argumenter formuleret af fremtrædende internationale filosoffer og forfattere om spørgsmål om liv, lidelse og død i forholdet mellem mennesker og dyr, med særligt fokus på de spørgsmål det rejser, i forhold til hvad vi spiser.

Spis vegetarisk - så kan verden brødfødes

Cirka 800 millioner mennesker går dagligt sultne i seng.

I denne pjece kan du læse om sammenhængene mellem global sult, kødforbrug og vegetarisk levevis. Der er mange argumenter, og mange myter, om dette emne. Nogle fakta er ganske enkel – andre dele af emnet er lidt mere komplicerede.

Fordi det er et uhyre vigtigt emne, hvordan vi skaffer mest muligt mad til en stigende verdensbefolkning, har vi udarbejdet denne pjece. Vi håber, at vi dermed kan bidrage til, at debatten om dette emne bliver kvalificeret.

Vegetarisk og vegansk ernæring til gravide, ammende, spædbørn og småbørn

Dansk Vegetarforening (DVF) har udarbejdet denne pjece til dig, der ønsker at leve vegetarisk eller vegansk under graviditeten og/eller dig, der vælger at lade dine børn vokse op på en vegetarisk eller vegansk kost.

DVF har i udarbejdelsen af denne pjece samarbejdet med Maria Felding, som er klinisk diætist og cand. scient. i Klinisk Ernæring med speciale i bl.a. vegansk og vegetarisk kost.

Vegetar - Hvordan og hvorfor?

Mange ønsker at spise vegetarisk af hensyn til dyrene og den etik der er omkring det. Flere og flere begynder også at få indblik i de store sundhedsmæssige fordele der er, og mange undersøgelser viser, hvilken enorm belastning kødproduktionen har på naturen og vores miljø og klima.

Men hvad spiser en veganer og hvad er en lacto-ovo-vegetar?
Det kan du ligeledes læse mere om i brochuren. Måske finder du den løsning der kan gøre det lettere for dig, at skifte til en sundere og mere plantebaseret kost. Du finder også masser af inspiration, fakta og links til gode og sunde opskrifter.

En Verden Af Smag

- Opskrifter fra danske vegetarbloggere

Går du og savner inspiration til lækre og nemme vegetariske opskrifter?

Denne brochure er proppet med skønne opskrifter lige fra lækre kager til hurtige og mættende wraps lige til at smovse.

Opskrifterne kommer fra nogle af de bedste bloggere, der året rundt forsyner os med nye spændende og lækre ideer til køkkenet. Du finder også links til deres hjemmesider der bugner med opskrifter og hvor du kan læse kloge refleksioner om deres vegetariske livsstil. Grib grydeskeen, velbekomme!

Kød og bæredygtighed - Hvorfor kød skader miljø og klima, og hvad du kan gøre ved det

Med over 40 solide videnskabelige referencer sætter vi spot på de negative effekter på miljø, klima og ressourcer ved danskernes alt for store forbrug af kød og fisk, herunder også forurening, land- og vandforbrug, ødelæggelse af regnskov og havmiljø.

Læs den og bliv klog på fakta – og hjælp det gode budskab ud: Hvert kødfrit måltid har positiv effekt – og er i tilgift både sundt og dyrevenligt.

Del og debatter pjecen med andre!

Tilmeld nyhedsbrev

Få de grønne nyheder direkte i din e-mail indbakke.