Martin Keller

Martin Keller tager på dansk turné: Sådan hjælper du naturen med din tallerken

Mandag den 2. maj 2022

Martin Keller, kendt fra tv-programmerne Naturpatruljen og Martin & Ketil, tager på turné i flere danske byer med sit foredrag om, hvad vi kan gøre i vores hverdag for at hjælpe naturen.  

Lærkerne og de andre danske fugle forsvinder. Vores natur er under pres – i frit fald. Mange kan godt fornemme, at noget er grundlæggende galt, f.eks. at der ikke længere er insekter på forruden af bilerne.

Martin Keller, kendt fra Martin & Ketil samt Naturpatruljen, har dedikeret sit liv til at formidle om den danske natur. Med både fascinerende viden, humor og sang har han engageret og tryllebundet millioner af danskere med sin unikke evne til at fortælle historier, der fænger.

“Om 30 år er der ingen sangfugle tilbage, hvis vi fortsætter som nu. Bestanden af nattergale er reduceret med 90 %, og sangfuglene er gået tilbage med over 70 %. Vi taler tit om, at vi skal redde næsehornene og elefanterne, men der foregår en hel uset tilbagegang i vores hjemlige arter. Vores sangfugle og sommerfugle og græshopper forsvinder med en alarmerende hast. Udviklingen har været i gang i 50 år, uden at vi har reageret på det. Det er de alvorlige konsekvenser af vores store dyreproduktion,” siger Martin Keller.

I dette foredrag, som afholdes i en række byer rundt om i Danmark, vil Martin formidle fakta om den danske natur, krydret med ”verdensmålspostkort” fra blandt andet Bolivia, Laos, Sri Lanka, Uganda og Danmark.

Martins oplevelser rundt om i verden viser, hvordan verdensmålene, beskyttelsen af biodiversiteten i Danmark og en plantebaseret kost hænger uløseligt sammen, samt hvordan de positive historier kan være med til at bevæge os fra ord til handling.

“Jeg vil i foredraget også udstille mig selv. Jeg var verdensmester i oksesteg og madspild engang. Jeg var Martin helt uden for rækkevidde. Men når man i mange år arbejder med at formidle naturen til hele Danmark, bliver man ligesom “omvendt”. Jeg indså, at jeg selv var en del af problemet, og at jeg lige som alle andre faktisk selv kunne gøre noget for at vende udviklingen og redde naturen,” fortæller han. 

Martin vil en del af tiden på scenen indgå i en dialog med Rune-Christoffer Dragsdahl, der tidligere som antropolog har forsket i madkultur og landbrug i udviklingslande og i dag er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Publikum vil desuden blive involveret i både dialog og sang.

Tider og steder:

Odense, Seniorhuset, onsdag den 11. maj kl. 19.00-21.00.

Aalborg, Medborgerhuset, søndag den 15. maj kl. 11.30-13.30

Aarhus, Folkestedet, søndag den 15. maj kl. 19.00-21.00

Brøndby, Kulturhuset Kilden, onsdag den 18. maj kl. 19.00-21.00

Om foredragsholderen

Martin Keller er en erfaren foredragsholder og formidler, bl.a. har han medvirket i en lang række tv-programmer som DR’s “Naturpatruljen” og TV 2’s “Martin og Ketil”. Han har desuden været ambassadør for Unicef, Fairtrade og Verdensnaturfonden og sidder i sidstnævntes præsidium. Han har arbejdet med verdensmål i Københavns Kommune gennem flere år. Siden februar har han været verdensmålschef i Dansk Vegetarisk Forening.

Billetter

Medlemmer af Dansk Vegetarisk Forening, studerende og unge under 20 år: 75 kr. pr. person

Øvrige: 95 kr. pr. person

Seneste nyt

Skriv her og klik på Enter for at søge