Det er ulvetime i din lokale Netto. Køen er lang, du er træt efter en lang dag, og du trænger faktisk bare til at lave noget nem, hurtig aftensmad. En wok-ret med kokosmælk og grøn karrypasta, der er færdig på fem minutter. Dine sko klistrer lidt, mens du går igennem ølafdelingen, som du bliver nødt til at passere for at komme hen til den dér ene hylde, hvor du bare ved, at du kan finde bønner og linser. Men der er ingen limabønner at finde, som du ellers havde drømt om.
Lyder det genkendeligt?
Alt for mange af os oplever et for lille sortiment af plantebaserede varer i vores supermarkeder i dag. Dette gælder både nye plantebaserede varer som for eksempel plantefars eller –ost, men også udvalget af bælgfrugter og økologisk frugt og grønt er for småt.
Derfor har Dansk Vegetarisk Forening prioriteret at skabe et tættere samarbejde med landets supermarkeder om at få øget og styrket udbuddet af plantebaserede og økologiske varer.
Det gør vi med Marie Luja Rasmussen i spidsen, som efterhånden har fået samlet en masse erfaring til sig om, hvordan vi kan øge udbuddet i vores lokale supermarkeder. Man behøver nemlig ikke komme som Dansk Vegetarisk Forening – som ganske almindelig kunde har du faktisk meget at skulle have sagt i din lokale Netto, Rema 1000, eller hvor du ellers handler.
Den 26. august klokken 16.00 deler Marie ud af sine råd til, hvad du selv kan gøre for at forsøge at øge udbuddet i dit lokale supermarked. Her vil hun også fortælle, hvordan Dansk Vegetarisk Forening sørger for at øge interessen i plantebaserede og økologiske produkter i landets butikker i vores projekt “Fremtidens Supermarked”.
“En af måderne, jeg og Dansk Vegetarisk Forening forsøger at skubbe på den grønne forandring er ved at snakke med supermarkedskæder om de varer, de har på hylderne. Skal vi have flere med på den plantebaserede bølge, bliver der jo nødt til at være flere plantebaserede produkter, bælgfrugter, økologiske frugter og grøntsager at vælge imellem”. – Marie Luja Rasmussen
Men vent – det er ikke alt!
Det er ikke kun i supermarkedet, Dansk Vegetarisk Forening har fokus på at øge udvalget. Der er mange mennesker i Danmark, der har brug for gode muligheder for plantebaseret mad på farten. Om du er på ferie rundt i landet, med vennerne ude for at finde en is eller bare har hammermeget lyst til en søndagspizza: Plantebaseret takeaway skal være nemmere at finde i Danmark.
Det ved vores projektleder af “Mad på farten 2.0”, Claire Demontreuil, alt om. Hun er i kontakt med spisesteder, hvor hun er med til at teste nye forsøg på plantebaseret takeaway og arbejder på at øge restauranter og caféers interesse for det plantebaserede.
Claire vil den 26. august dele, hvordan du som forbruger kan være med til at øge efterspørgslen på plantebaseret takeaway og på den måde være med til at gøre det nemmere at spise for klima, miljø og dyrenes skyld i Danmark.
“Det skal være muligt at kombinere en travl hverdag med grønne måltider. Travlhed behøver ikke være lig med at gå på kompromis med kvaliteten eller indholdet i sin mad. Derfor er det en prioritet for mig og Dansk Vegetarisk Forening at sikre, at flere på farten kan få et plantebaseret måltid. Jeg håber, du vil være med til at kæmpe for det”. – Claire Demontreuil.
PRAKTISK OG TILMELDING
Lokation: Online på Zoom
Dato: 26. august 2025
Tid: 16.00-18.00
Tilmelding: Dette event er for medlemmer af DVF. Er du ikke medlem endnu, kan du nå at blive det herinde.
Tilmelding til begivenheden finder du her.
Tilgængelighed: Eventet er digitalt og tilgængeligt gennem internet og programmet Zoom (download herinde)
Deltagere: Op til 100
Pris: Gratis og for medlemmer.

