Skip to content

Forebyg epidemier

8. juni 2020
DVF2

Forebyg epidemier

Forebyg epidemier

SKRIV UNDER: Lovforslag skal vurderes på, om de forebygger fremtidige epidemier

2,111 underskrifter = 21% af mål
0
10,000

Epidemier kan ramme samfundet meget hårdt. Sundhedsmæssigt, socialt og økonomisk. Det har Danmark og resten af verden mærket, da COVID-19 ramte i foråret 2020.

Vi ved, at presset på vilde dyrs levesteder og den intensive dyreproduktion er væsentlige faktorer, der øger risikoen for udbrud af nye epidemier – og kostrelaterede sygdomme ser ud til at øge risikoen for at blive alvorligt syg. Alt dette kan du læse mere om her.

Derfor er det vigtigt, at vi forebygger epidemier – især via vores landbrugs- og fødevarepolitik, miljø- og klimapolitik og sundhedspolitik.

Derfor har vi startet denne underskriftsindsamling for at få politikerne på Christiansborg til at indføre en ny procedure, hvor alle relevante lovforslag indenfor sundhed, miljø, klima, landbrug og fødevarer vurderes i forhold til, om de mindsker risikoen for fremtidige epidemier eller kan øge denne risiko.

Hermed kan der træffes kvalificerede politiske beslutninger i forhold til at skabe et samfund, hvor risikoen for alvorlige epidemier mindskes.

Hjælp os med at lægge pres på politikerne ved at støtte vores underskriftsindsamling – og invitere andre til også at skrive under.

Underskrifterne vil blive afleveret til Folketinget og så vidt muligt til relevante ministre.

På forhånd hjerteligt tak for opbakningen.

Grønne hilsener,
Dansk Vegetarisk Forening (DVF)

Privatlivspolitik

Back To Top