DVF 122 år
DVF 122 år

DVF fylder 122 år – støt vores arbejde!

I DAG DEN 11. JANUAR FYLDER DVF 22 ÅR – Men vi har fået en temmelig trist “gave” fra regeringen

Kulturministeren har besluttet at lukke en pulje, som i mange år har støttet konkrete formål hos cirka 180 små og mellemstore foreninger over hele landet, herunder også Dansk Vegetarisk Forening.

Puljen var kendetegnet ved, at den også støttede de folkelige organisationer, som ikke modtager millionbevillinger fra anden side.

I stedet har ministeren oprettet en pulje, der kun støtter kulturforståelse, kulturbevaring, demokrati og menneskerettigheder samt modstandsfolk fra 2. verdenskrig.

Kulturministeren skriver i et svar til Folketinget, at der fremover ikke ydes støtte fra denne pulje til ”dyrevelfærd, natur, bæredygtighed og økologi, nødhjælp og udviklingsbistand, socialt arbejde i Danmark og sundhed, forebyggelse og handicap”.

Begrundelsen er, at puljen er for lille i forhold til antallet af ansøgere. Det er en ejendommelig begrundelse, for selvfølgelig kunne regeringen i samarbejde med Folketinget have fundet et par millioner kroner til. Det danske foreningsliv udfører jo mange opgaver, som har stor værdi for det danske samfund, og det er derfor en god investering at støtte det.

DVF har de sidste tre år modtaget i gennemsnit cirka 300.000 kroner om året fra denne pulje. Det er vi dybt taknemmelige for. Midlerne er gået til især informationsmateriale, undervisningsmateriale, medlemsblade, IT-udstyr, kontorudstyr og bannere. Det er således midler, der har stor betydning for udførelsen af vores arbejde med at inspirere danskerne til at spise grønnere.

Vi håber, at du i anledning af vores 122 års fødselsdag har lyst til at give os en fødselsdagsgave, nu hvor regeringen ikke længere mener, at den har råd til at støtte det arbejde, som vi og de andre små og mellemstore organisationer udfører.

Du kan støtte via en af følgende kanaler:

  • Vores donationskampagne på Facebook
  • MobilePay 25419
  • Betalingskort via denne side
  • Bankoverførsel til Merkur: reg 8401 konto 1760307

Husk at give os besked om dit cpr-nr, hvis du ønsker skattefradrag.

Vi har sat målet på Facebook-indsamlingen til 122.000 kroner. Det samlede mål via alle kanaler er 300.000 kroner. Vi vil løbende opdatere med information om, hvor stort et beløb der i alt er indsamlet.

Husk også at tænke på de andre mindre organisationer, som er berørt af kulturministerens beslutning. Det er ikke sikkert, at de har fødselsdag – men de skal også vide, at det er jul.

Glædelig 11. december og tak for din støtte!


BAGGRUNDSINFO
Slots- og Kulturstyrelsen meddelte først, at den tidligere pulje var nedlagt og erstattet af en ny. I et svar til Folketingets Kulturudvalg skriver kulturministeren, at puljen ikke er lukket, men at der blot er tale om, at ”kriterierne er ændret”. 10. december fremgår det dog stadig af Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside, at ”puljen er lukket. Den er erstattet af en ny pulje”.

Seneste nyt

Skriv her og klik på Enter for at søge