glas mælk
glas mælk

Ny stor kampagne: Mælk er ikke nødvendigt

DVF sætter fokus på nødvendigheden af mælk med ny kampagne

Mange danskere er vokset op med budskabet om, at det er nødvendigt at drikke mælk eller spise mælkeprodukter. Men det er en myte, at mælk er nødvendigt for at leve sundt.

Vi vil gerne komme denne myte til livs ved at sætte fokus på, hvad Fødevarestyrelsens officielle kostråd i virkeligheden siger om mælk og calcium. Der står ikke nogen steder, at man skal drikke mælk eller indtage mælkeprodukter for at leve sundt. Fødevarestyrelsen siger direkte: at “¼ til ½ liter mælkeprodukt er passende i forhold til danske madvaner.”

I DVF synes vi, at alle har ret til at vide, at mælk og mælkeprodukter er noget, man kan vælge at indtage – ikke noget man skal have. Det anerkender myndighederne i lande som Sverige, Storbritannien og Canada også.

Selv Mejeriforeningen (2019) siger, at man sagtens kan leve uden mælkeprodukter: ”Vi påstår bestemt ikke, at man ikke kan leve uden mælk. Det kan man godt.

Udover videoer og opslag på sociale medier, har vi også trykte helsiders annoncer og forsideannoncer i Jyllands-Posten og Politiken.

Læs mere på kampagnesiden

Seneste nyt

Skriv her og klik på Enter for at søge