Skip to content

Forskere: Vegetarisk kost sparer sundhedssystemet for milliarder

Vegetarisk-kost
6. marts 2018
DVF2
Vegetarisk-kost

Forskere: Vegetarisk kost sparer sundhedssystemet for milliarder

Der kan spares milliarder af kroner i udgifter til sundhedssystemet, hvis blot 10 % af befolkningen spiser fortrinsvis plantebaseret.

Det konkluderer forskere fra det belgiske Ghent University på baggrund af et studie, der tager udgangspunkt i mad og livsstilssygdomme i Belgien og Storbritannien. Studiet er udgivet i det videnskabelige tidsskrift Journal of Nutrition. Lieven Annemans, som er lederen af undersøgelsen, forklarer, at de økonomiske fordele skyldes, at man med en overvejende vegetarisk kost kan nedbringe antallet af hospitalsindlæggelser, øge antallet af sunde år at leve i, samt sørge for, at folk kan opretholde en aktiv livsstil gennem hele livet.

Undersøgelsen ligger i fin forlængelse af nylige undersøgelser af bæredygtig og sund kost i nordisk kontekst, som blandt andet Helsedirektoratet i Norge og Landbrugsuniversitetet i Sverige (med en række andre aktører) har lavet.

Disse undersøgelser bruges blandt andet til at revurdere de nationale kostråd, så de tager udgangspunkt i de nuværende miljø-, klima- og sundhedsmæssige udfordringer, som vi står overfor. Bæredygtighed er derfor et begreb, der i højere grad bør tages højde for, når befolkningens kost og ændringer i kosten skal vejledes og lovgives om.

Læs hele studiet her

Back To Top