Skip to content

Nøddepaté

21. september 2017
DVF2

Nøddepaté

Kirsten Skaarup laver en ny opskrift på en festlig postej eller paté hvert år, og i år er det blevet til en paté med hasselnødder og porrer. Nødderne kan skiftes ud med mandler.

Anbefalet til: 4 personer

[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]

INGREDIENSER

[/mk_ornamental_title]
  • 10 g tørrede svampe (kan udelades)
  • 200 g hasselnødder (evt. mandler)
  • 1 spsk hasselnødde- eller rapsolie
  • 400 g porrer (renset vægt)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk kokos- eller olivenolie
  • 250 g søde kartofler eller almindelige kartofler
  • 3 spsk frisk, snittet salvie eller timian – eller 2 spsk tørret
  • 1 dl havre- eller sojafløde eller anden fløde
  • 100 g havregryn
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 3 spsk tamari
  • salt, friskkværnet peber
  • 4 æg (kan erstattes af 4 spsk loppefrøskaller (HUSK) pisket ud i 1 dl fløde)
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]HVORDAN[/mk_ornamental_title]
  1. Sæt svampene i blød en halv times tid i varmt vand.
  2. Rist hasselnødderne til de er gyldne. Hak dem mellemfint og sæt dem til side.
  3. Snit porrerne og hak hvidløgene. Snit de udblødte svampe (gem væden til sovsen).
  4. Svits porrer, hvidløg og svampe i et par spsk olie. Svits 5-6 minutter eller til porrerne er bløde.
  5. Riv kartoflerne groft og kom dem i gryden sammen med den valgte krydderurt. Svits endnu 3-4 minutter.
  6. Tag gryden af varmen og afkøl blandingen lidt.
  7. Rør nødder, fløde, havregryn, citronsaft og tamari i farsen. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og evt. også mere tamari. Det er vigtigt, at smagen er markant.
  8. Rør æggene i farsen et ad gangen. Eller pisk loppefrøskaller med fløde 2-3 minutter og rør det i farsen.
  9. Kom farsen i et smurt ovnfast fad eller postejform. Pres farsen godt sammen med en spatel.
  10. Bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minuttter.
  11. Servér sovs, rødkål og kartofler til,  evt. både brunede og kogte eller bagte kartofler.
[mk_ornamental_title font_family=”Open+Sans” font_type=”google” font_size=”20″ font_weight=”bold” font_style=”normal” ornament_style=”norman-single” ornament_color=”#bababa”]TIP[/mk_ornamental_title]

Du kan sagtens bage pateen i forvejen og varme den i ovnen, inden den skal serveres. Så undgås stress juleaften!

Spændende info om ernæring

Lignende opskrifter:
Back To Top