Måltidsforslag

Måltidsforslag

Her kan du få ideer til dine forskellige plantebaserede måltider i løbet af dagen

Morgenmad:

  • Grød af havregryn, hirseflager, chiafrø, kanel, kardemomme og toppet med valnødder, æbletern og tørret abrikos
  • Havregryn med valnødder, rosiner, banan og kokos + plantemælk 
  • Soja- eller havre- eller mandelyoghurt med mysli, bær og frugt
  • Køleskabsgrød med bær, banan og hampefrø
  • Smoothie med spinat eller broccoli fra frost, banan, bær, kanel Toppes evt. med mysli eller havregryn. Ønskes mere protein kan tilsættes kogte bønner, kikærter eller alternativt proteinpulver fx hampe-, ærte- eller græskarprotein
  • Rugbrød med fx:
    • tahin og banan
    • smørepålæg fra fx Streich, Urtekram eller Økolivet med agurk og peberfrugt
    • avokado, tomat og purløg
  • Bananpandekager med bær og peanutbutter

Frokost:

  • Sandwich med hummus, rucola, tomat og spidskål
  • Rugbrød med fx:
    • tofu, tomatskiver og avokado
    • svampepostej med syltede rødbeder
    • tahin, kogte, kolde kartofler og purløg
    • peanutbutter og pære
    • plantebaseret skiveskåret pålæg med agurk og peberfrugt 
  • Kikærtepandekage fyldt med ærtemos, frisk rødkål og soltørrede tomater
  • Pitabrød med smørepålæg evt. med karry, revet gulerod, ærtespirer og Veggi Balls fra fx Naturli Foods
  • Salat med quinoa, ærter, oliven, peberfrugt, fennikel og kidneybønner + krydderurter
  • Plantebaserede nuggets + cherrytomater, blomkålsbuketter og gulerodsstave + dip (se under dressinger)

Inspiration til pålæg kan være en udfordring og hvilke plantebaserede produkter der egentlig er på markedet. Det kan du få hjælp til hos madblogger Thomas Erex

Aftensmad:

  • Blendet rodfrugtsuppe med røde linser, kokosmælk og karrypasta toppet med fintsnittet hvidkål, kogt quinoa og ristede græskarkerner
  • Wokgrønt evt. fra frost med stegt tempeh serveres med ris, quinoa eller hirse
  • Falafler og kartoffelsalat og tomatsalat med oliven
  • Linsesalat med spidskål, peberfrugt, granatæble, hakkede mandler og æbletern
  • Pastasalat med ærter, dild, gulerødder og plantebøf (købt eller hjemmelavet)
  • Sushi med tofu og masser af grønt fx rødbede, grønkål, rucola, purløg, peberfrugt, agurk, gulerødder og avokado
  • Rissalat med revet rødbede og barbecuemarineret seitan 
  • Søde kartoffelfritter med plantefrikadeller og salsa
  • Grønkålstærte med råkostsalat
  • Pasta med linse-champignonsovs
  • Misosuppe med grøntsager, arametang og tofu

Snacks og mellemmåltider:

  • Kugler lavet af tørret frugt, nødder/kerner og evt. kogte bønner eller kikærter
  • Smoothie (se under morgenmad)
  • Knækbrød med pålæg + gnavegrønt
  • Gnavegrønt fx cherrytomater, gulerods- eller agurkestave med humus eller guacamole 
  • Mandler og rosiner vendt i kanel og kakao eller kakao og lakridsekstrakt-pulver
  • Dadler fyldt med nøddesmør
  • Bagt frugt med kokoscreme eller yoghurt naturel rørt med vanilje
  • Frugtsalat med chokoladestykker og ristede hasselnødder
  • Bananis fx med:
    • Kakao og appelsinsaft
    • Kakao og instantkaffe
    • Lime eller citron

Dressinger og dips:

  • Tahin rørt med vand og tilsat +
    • Chili
    • Hvidløg
    • Krydderurter
    • Peanutbutter rørt med kokosmælk og karrypasta
    • Sojayoghurt + lidt mayonnaise + fintrevet løg, finthakket purløg og kapers, salt og peber.
    • Olivenolie, citron- eller limesaft eller en god eddike, sennep og lidt sirup + salt og peber
    • Guacamole

Mere inspiration

Du kan få mere inspiration til retter og opskrifter via vores madunivers, hvor vi lister en lang række madbloggere. Dette finder du her https://vegetarisk.dk/madblog/

Skriv her og klik på Enter for at søge