Måltidsforslag

Måltidsforslag

Her kan du få ideer til dine forskellige plantebaserede måltider i løbet af dagen

Morgenmad:

  • Grød af havregryn, hirseflager, chiafrø, kanel, kardemomme og toppet med valnødder, æbletern og tørret abrikos
  • Havregryn med valnødder, rosiner, banan og kokos + plantemælk 
  • Soja- eller havre- eller mandelyoghurt med mysli, bær og frugt
  • Køleskabsgrød med bær, banan og hampefrø
  • Smoothie med spinat eller broccoli fra frost, banan, bær, kanel Toppes evt. med mysli eller havregryn. Ønskes mere protein kan tilsættes kogte bønner, kikærter eller alternativt proteinpulver fx hampe-, ærte- eller græskarprotein
  • Rugbrød med fx:
    • tahin og banan
    • smørepålæg fra fx Streich, Urtekram eller Økolivet med agurk og peberfrugt
    • avokado, tomat og purløg
  • Bananpandekager med bær og peanutbutter

Frokost:

  • Sandwich med hummus, rucola, tomat og spidskål
  • Rugbrød med fx:
    • tofu, tomatskiver og avokado
    • svampepostej med syltede rødbeder
    • tahin, kogte, kolde kartofler og purløg
    • peanutbutter og pære
    • plantebaseret skiveskåret pålæg med agurk og peberfrugt 
  • Kikærtepandekage fyldt med ærtemos, frisk rødkål og soltørrede tomater
  • Pitabrød med smørepålæg evt. med karry, revet gulerod, ærtespirer og Veggi Balls fra fx Naturli Foods
  • Salat med quinoa, ærter, oliven, peberfrugt, fennikel og kidneybønner + krydderurter
  • Plantebaserede nuggets + cherrytomater, blomkålsbuketter og gulerodsstave + dip (se under dressinger)

Inspiration til pålæg kan være en udfordring og hvilke plantebaserede produkter der egentlig er på markedet. Det kan du få hjælp til på veganskunivers.dk

Aftensmad:

  • Blendet rodfrugtsuppe med røde linser, kokosmælk og karrypasta toppet med fintsnittet hvidkål, kogt quinoa og ristede græskarkerner
  • Wokgrønt evt. fra frost med stegt tempeh serveres med ris, quinoa eller hirse
  • Falafler og kartoffelsalat og tomatsalat med oliven
  • Linsesalat med spidskål, peberfrugt, granatæble, hakkede mandler og æbletern
  • Pastasalat med ærter, dild, gulerødder og plantebøf (købt eller hjemmelavet)
  • Sushi med tofu og masser af grønt fx rødbede, grønkål, rucola, purløg, peberfrugt, agurk, gulerødder og avokado
  • Rissalat med revet rødbede og barbecuemarineret seitan 
  • Søde kartoffelfritter med plantefrikadeller og salsa
  • Grønkålstærte med råkostsalat
  • Pasta med linse-champignonsovs
  • Misosuppe med grøntsager, arametang og tofu

Snacks og mellemmåltider:

  • Kugler lavet af tørret frugt, nødder/kerner og evt. kogte bønner eller kikærter
  • Smoothie (se under morgenmad)
  • Knækbrød med pålæg + gnavegrønt
  • Gnavegrønt fx cherrytomater, gulerods- eller agurkestave med humus eller guacamole 
  • Mandler og rosiner vendt i kanel og kakao eller kakao og lakridsekstrakt-pulver
  • Dadler fyldt med nøddesmør
  • Bagt frugt med kokoscreme eller yoghurt naturel rørt med vanilje
  • Frugtsalat med chokoladestykker og ristede hasselnødder
  • Bananis fx med:
    • Kakao og appelsinsaft
    • Kakao og instantkaffe
    • Lime eller citron

Dressinger og dips:

  • Tahin rørt med vand og tilsat +
    • Chili
    • Hvidløg
    • Krydderurter
    • Peanutbutter rørt med kokosmælk og karrypasta
    • Sojayoghurt + lidt mayonnaise + fintrevet løg, finthakket purløg og kapers, salt og peber.
    • Olivenolie, citron- eller limesaft eller en god eddike, sennep og lidt sirup + salt og peber
    • Guacamole

Mere inspiration

Du kan få mere inspiration til retter og opskrifter via vores madunivers, hvor vi lister en lang række madbloggere. Dette finder du her https://vegetarisk.dk/madblog/

Skriv her og klik på Enter for at søge