Cremet pastaret af cashewnødder, soltørrede tomater og peberfrugt
Opskrift af: Laura og Emma Sofie
Hjemmeside: madmedgodsamvittighed
Instagram: madmedgodsamvittighed

Her får du opskriften på en cremet pastaret af ovnbagte peberfrugter og soltørrede tomater. Denne opskrift er lavet med pasta, men den cremede sovs kan bruges, som du ønsker: på kartoflerne, til plantebøffen eller måske som dip.
På ca. 30 minutter har du en vegansk, cremet, sydeuropæisk inspireret cashewsovs, der kan supplere eller pifte enhver ret op.
Sådan gør du:
• Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
• Læg peberfrugt på en bageplade med bagepapir og fordel 2 spsk. olie på det. Bag det I ovnen i cirka 15 minutter. Skindet må gerne blive lidt mørkt.
• Varm en gryde op med 1 spsk. olie. Tilsæt løg, hvidløg og revet gulerod. Lad det stege i et par minutter ved middelvarme og rør undervejs.
• Kog pastaen som anvist på pakken.
• Blend alle ingredienser, til saucen, sammen i en kraftfuld blender (alt undtaget pasta). Vand hældes i lidt af gangen.
• Bland pastaen blidt sammen med saucen i en gryde og varm det op på lavt blus. Hvis saucen er for tyk tilsættes blot lidt vand. Jo længere retten får lov at stå, jo tykkere bliver saucen.
• Den cremede pastaret er nu klar til at blive serveret.
Velbekomme!