Cremet pastaret af cashewnødder, soltørrede tomater og peberfrugt

Opskrift af: Laura og Emma Sofie
Hjemmeside: madmedgodsamvittighed
Instagram: madmedgodsamvittighed

Her får du opskriften på en cremet pastaret af ovnbagte peberfrugter og soltørrede tomater. Denne opskrift er lavet med pasta, men den cremede sovs kan bruges, som du ønsker: på kartoflerne, til plantebøffen eller måske som dip.

På ca. 30 minutter har du en vegansk, cremet, sydeuropæisk inspireret cashewsovs, der kan supplere eller pifte enhver ret op.

Du skal bruge:

• 2 røde peberfrugter, udhulede og skåret i mindre stykker

• 1 dl soltørrede tomater, der har ligget i olie

• 1 dl usaltede cashewnødder, udblødt i kogt vand i 30 minutter

• 1 lille gulerod, groft revet

• 1 lille løg, finthakket

• 2 fed hvidløg, finthakket

• 1 tsk. paprika

• 1/2-1 tsk. cayennepeber eller chilipulver

• 1-2 tsk. salt

• 2 spsk. smagsneutral olie + 1 spsk.

• 1-2 dl vand

• 200 g. ukogt pasta, gerne La Molisana Pasta, Fusilli, kan købes i Rema 1000

Sådan gør du:

• Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.

• Læg peberfrugt på en bageplade med bagepapir og fordel 2 spsk. olie på det. Bag det I ovnen i cirka 15 minutter. Skindet må gerne blive lidt mørkt.

• Varm en gryde op med 1 spsk. olie. Tilsæt løg, hvidløg og revet gulerod. Lad det stege i et par minutter ved middelvarme og rør undervejs.

• Kog pastaen som anvist på pakken.

• Blend alle ingredienser, til saucen, sammen i en kraftfuld blender (alt undtaget pasta). Vand hældes i lidt af gangen.

• Bland pastaen blidt sammen med saucen i en gryde og varm det op på lavt blus. Hvis saucen er for tyk tilsættes blot lidt vand. Jo længere retten får lov at stå, jo tykkere bliver saucen.

• Den cremede pastaret er nu klar til at blive serveret.


Velbekomme!

Skriv her og klik på Enter for at søge