Opskrift af: Laura og Emma Sofie
Hjemmeside: madmedgodsamvittighed
Instagram: madmedgodsamvittighed
Her får du opskriften på en cremet pastaret af ovnbagte peberfrugter og soltørrede tomater. Denne opskrift er lavet med pasta, men den cremede sovs kan bruges, som du ønsker: på kartoflerne, til plantebøffen eller måske som dip.
På ca. 30 minutter har du en vegansk, cremet, sydeuropæisk inspireret cashewsovs, der kan supplere eller pifte enhver ret op.
Det skal du bruge:
- 2 røde peberfrugter, udhulede og skåret i mindre stykker
- 1 dl soltørrede tomater, der har ligget i olie
- 1 dl usaltede cashewnødder, udblødt i kogt vand i 30 minutter
- 1 lille gulerod, groft revet
- 1 lille løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 tsk. paprika
- 1/2-1 tsk. cayennepeber eller chilipulver
- 1-2 tsk. salt
- 2 spsk. smagsneutral olie + 1 spsk.
- 1-2 dl vand
- 200 g. ukogt pasta, gerne La Molisana Pasta, Fusilli, kan købes i Rema 1000
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Læg peberfrugt på en bageplade med bagepapir og fordel 2 spsk. olie på det. Bag det I ovnen i cirka 15 minutter. Skindet må gerne blive lidt mørkt.
- Varm en gryde op med 1 spsk. olie. Tilsæt løg, hvidløg og revet gulerod. Lad det stege i et par minutter ved middelvarme og rør undervejs.
- Kog pastaen som anvist på pakken.
- Blend alle ingredienser, til saucen, sammen i en kraftfuld blender (alt undtaget pasta). Vand hældes i lidt af gangen.
- Bland pastaen blidt sammen med saucen i en gryde og varm det op på lavt blus. Hvis saucen er for tyk tilsættes blot lidt vand. Jo længere retten får lov at stå, jo tykkere bliver saucen.
Den cremede pastaret er nu klar til at blive serveret.
Velbekomme!