Skip to content
Mad På Marked

Planteføde er for alle – også børn

I december 2016 gentog den amerikanske diætistforening deres vurdering, at veltilrettelagt vegetarisk kost, herunder også vegansk kost, er passende for alle livsstadier:

These diets are appropriate for all stages of the life cycle, including pregnancy, lactation, infancy, childhood, adolescence, older adulthood, and for athletes
Position of the Academy of Nutrition and Dietetics: Vegetarian Diets

Sådan har deres vurdering været i mange år.

I Danmark er situationen beklageligvis en anden. Myndighederne er forbeholdne overfor en vegetarisk kost med sparsom eller ingen brug af mælkeprodukter og æg til spædbørn og er derudover kritiske overfor konstruktivt at vejlede forældre, der ønsker at leve kun af planteføde.

Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Klinisk Diætist Maria Felding udgivet en vejledningspjece om vegetarisk og vegansk kost til gravide, ammende, spædbørn og små børn. Du kan downloade pjecen her eller bestille den ved at kontakte os.

Vi er i dialog med myndighederne med håb om en forandring fra deres side. I den forbindelse har vi startet en underskriftsindsamling, som skal lægge pres på myndighederne.

De danske myndigheder bør enten anerkende, at planteføde er fuldt ernæringsmæssigt dækkende for alle livsstadier, eller i det mindste påtage sig det ansvar, som ligger i at rådgive familier konstruktivt og sikre, at deres valg respekteres i daginstitutionerne – også når de vælger at leve udelukkende af planteføde.

Du kan hjælpe os med dette arbejde ved at skrive under på vores underskriftsindsamling her →

Back To Top