EN VÆRDIG ALDERDOM - OGSÅ NÅR DU LEVER PLANTEBASERET

Vegetarisk og vegansk mad er for alle aldre – også ældre.

“Veltilrettelagt vegetarisk, inklusive vegansk, kost er egnet i alle livets stadier, inkl. under graviditet, amning, for spædbørn, børn, unge, ældre og atleter” – Academy of Nutrition and Dietetics (Nordamerikas Diætistforening) 2016

Desværre hersker der i samfundet, og særligt på plejehjem, i kommunale køkkener og lignende steder, som arbejder med mad til ældre, en opfattelse af, at ældre mennesker altid gerne vil have traditionel mad med kød. Dette til trods for, at mange ældre er vokset op med at tænke og leve overvejende vegetarisk. Måltider med kød bliver derfor regnet som normalen, hvilket har konsekvenser både for mangeårige vegetarer, der ikke kan få et næringsrigt og sundt vegetarisk måltid, og for andre ældre, som gerne vil spise flere grøntsager.

Vegetarisk Forenings Ældreudvalg arbejder for at sikre trivsel for alle, der ønsker at leve et plantebaseret seniorliv.

En af udvalgets mærkesager er at sikre, at man som valgmulighed altid kan få et nærende og velsmagende 100 % plantebaseret måltid på plejehjem, plejecentre, hospitaler og ifm kommunal madudbringning. Dette foregår dels i samarbejde med DVFs generelle kampagne og underskriftsindsamling for at sikre et sådant tilbud i alle offentlige køkkener, dels som et specifikt arbejde for seniorer.

Udvalget holder møder cirka hver anden måned på kontoret på Østerbro i København. Ønsker du at deltage i møderne eller på anden vis bidrage til udvalgets arbejde? Så skriv til udvalgets koordinator Debbie Christensen på email: debbie@debbiechristensen.dk.

Skriv her og klik på Enter for at søge