OPstart: Deltagere i 2022

Plant Food Nordic leverer plante kød og andre plantebaserede produkter, for dem der ikke vil gå på kompromis med nydelse og smag – detail og foodservice. Vi har perfektioneret disciplinen at sælge 100% plantebaserede alternativer som er en nydelse for alle.

Hos Pods of Beans er bæredygtighed, etiske produktionsforhold og rene råvarer stærkt og centralt i alt, hvad vi gør. På baggrund af denne passion har vi samlet os om vores eget ”kakao-univers”. Vores ambitioner hos Pods of Beans er at udbrede viden om kakaobønnens egenskaber og oprindelse. Vi har valgt at støtte små økologiske landbrug i Ecuador og Den Dominikanske Republik. Derfor kommer alle de kakaobønner, vi bruger i fremstillingen af vores produkter, fra disse lande. Vi tilbyder 4 smagsvarianter af kakaospreads, kakaodrink, kakaoshot, kakaopulver og kakaomasse, som er 100 % veganske, gluten- og laktosefri samt uden palmeolie.

Vital Foods har til formål at fremme bæredygtighed ved at udbrede plantebaseret mad og gøre det tilgængeligt for alle. Dette gør vi ved at drive en convenience butik i København K, hvor vi har ti kommercielle varer, alle sammen 100% plantebaseret, og til et lavt prispunkt hvor alle kan være med, som skal illustrere hvor simpelt og velsmagende plantebaseret mad er og kan være.

Nordic Quinoa er en virksomhed der udvikler og sælger plantebaserede og økologiske fødevarer med udgangspunkt i dansk økologisk quinoa, som er dyrket på Fyn. Vores vision i Nordic Quinoa er, at vi ønsker at skabe positive forandringer i fødevarebranchen og inspirere forbrugerne til en sundere og mere bæredygtig livsstil.

Nordic Quinoa har på nuværende tidspunkt følgende sortiment, som udelukkende er økologisk og primært glutenfrit: Quinoa Øl – glutenfri (5,3%),Quinoa Alkoholfri Øl – glutenfri, Quinoa Knækbrød -tre varianter som er glutenfrie – Original – Hamp og Urter og Rødbede, Quinoa Havrekiks og Quinoa Frø.

LOOP Food Lab producerer fermenterede clean label smagsgivere på lokale og økologiske råvarer. Smagsgivere som giver et giver et umami-boost til plantebaserede fødevarer.

Med nøje udvalgte råvarer er vores økologiske konfekt Hapsere et ambitiøst og dedikeret forsøg på at lave mere bæredygtig konfekture. Vi bruger økologiske danske bælgfrugter, fordi det både er godt for biodiversiteten på markerne, og fordi det smager himmelsk i kombination med mørk chokolade. Brug af danske bælgfrugter er på én og samme tid innovativt og jordnært. Derfor har vi valgt at kalde vores konfekture for Klimasød®

UrteSistas’ store ønske er at skabe forbindelse mellem mennesker og planter.
Vi ser kæmpe potentiale og kraft i de planter, der vokser i vores umiddelbare nærhed og natur, og vores intention er at få de nordiske urter ind i danskernes liv og kost.

UrteSistas fremstiller næringsrige produkter af planter primært fra den nordiske natur.

Little Green Start producerer sunde og nærende snacks til børn, som let kan tages med på tur eller som hyggeligt og sjovt input til madpakken.

Sedas Plantekøkken fremstiller gourmet plantebaserede smørepålæg som saltede og søde hummus og nøddesmør, lavet med næringsrige ingredienser af høj kvalitet og fyldt i genanvendelige glaskrukker. Vi vil gerne bringe en frisk brise til det danske smørepålægsmarked for at give forbrugerne en smagsoplevelse, der er værd at dele med deres kære.

Ægteparret Maybritt og Manoj står bag virksomheden MayMays. MayMays producerer snacks på Sydfyn. MayMays Munchies, som de kalder deres snacks, er inspireret af snackkulturen i Indien. Målet har helt fra start været, at lave clean label snacks, med så god en smag og knasende struktur, at det til fulde tilfredsstiller trangen til at snacke. Ligeledes vil ægteparret gerne give spiseren en smagsoplevelse af Indien. Indien har en variation af krydderier, som bruges forskelligt fra, hvor i Indien man befinder sig. Med MayMays kan du besøge Kerala med deres grønne urter, Mumbai med spice og kant, som byen selv og til Goa med palmetræer og sandstrande.

København Kombucha’s prisvindende bobler er delikate og vinøse. Boblerne, de vinøse dybder og unikke smagskomposition opnås ved en special dobbelt-gæringsmetode – lig champagne-metoden. Afhængig af varianten opnåes smage som citrus, æble, pære, blomster, rose etc.  Boblerne kan nydes i situationer, hvor man ikke lige ønsker alkohol, men beholde nydelsen fra mousserende vine og champagner. De fungerer rigtigt godt som velkomst-drink og kan desuden kombineres med måltidet afhængig af smagsvarianten.

mac.ferments is the biggest producer of miso (fermented bean paste) in Denmark. With many years of experience in hospitality and crafting the art of fermentation, Mac Krol (owner) is on the mission to share open-source information about every-day fermented foods and spread the love to umami products. The company has a portfolio of over 15 varieties of miso, many of them organic certified. The ingredients are sourced from Denmark and Sweden and bring lots of flavour to dishes commonly known in Europe (not only Asian!).

KlimaMad.DK tager de bedste elementer fra økologiens, bæredygtighedens & den plantebaserede verden – og samler det i en helt ny, voksende fødevarekategori klimavenlige fødevarer.
KlimaMad fravælger aktivt pesticider, flydende husdyrgødning, kunstgødning, maskindyrkning, konventionelle landbrugsmetoder, animalske produkter af enhver art.
KlimaMad tilvælger aktivt plantebaserede & økologiske fødevarer der enten vokser vildt i naturen og indsamles ved håndkraft eller dyrkes efter meget skånsomme hånddyrkningsmetoder, der understøtter biodiversiteten og klodens artsrigdom med mindst muligt CO2-udledning i hele processen fra natur til bord.

Vi er et lille kooperativ ved navn Black Moon og producerer plantebaseret ost fra scratch og i økologisk kvalitet. Vi lader os inspirere af traditionelle ko- eller gedeoste som f.eks. feta, flødeost og skære oste, bare lavet af europæiske økologiske og veganske råvarer. I øjeblikket arbejder vi med sojabønner fra Tyskland/Østrig, og vi starter snart en testproduktion med danskproduceret hamp. Vores metoder er baseret på solid plantebaserede håndværksteknikker, kombineret med traditionelle ostemetoder.

Vores ambitioner er at bidrage til en klimapositiv udvikling i lokale og globale fødevaresystemer og at gøre det lettere for folk at tilpasse deres spisevaner, når de ønsker at reducere deres CO 2 fodspor eller gerne vil spise sundere.

Det skal være nemt at spise mere grønt. Vi skal spise grønt og mere varieret grønt, lyder anbefalingerne og det vil vi gerne hjælpe med hos SimpleGreens samtidig med, at det skal smage af noget. Derfor har vi udviklet en blanding af spændende meltyper, krydderier og urter som du kan mixe med grøntsager for at sikre en grøntsagsdelle, der fungerer og smager. Undgå madspild og brug grøntsager du allerede har i køleskabet. Vi kalder vores primære produktserie for VeggieMix.

Skriv her og klik på Enter for at søge