ØKOLOGI

Fremme af økologiske vegetariske produkter hos producenter, grossister og food service.

Omstillingen mod bæredygtige fødevaresystemer kræver både mere økologi og markant flere planteproteiner. Dette har Dansk Vegetarisk Forening fået midler til at sætte fokus på af Fonden for Økologisk Landbrug i 2019 og 2020.

Udgangspunktet har været at få det danske fødevareerhverv med i denne udvikling, hvorfor projektet sætter fokus på udvikling og afsætning af økologiske og vegetariske/veganske produkter. I 2020 har vi øget fokus på grossister og food service, hvor der er store potentialer for at fremme den grønne og økologiske dagsorden.

2020-projektet har fire indsatsområder: 

1. Afdækning af markedsbehov

2. Rådgivning og formidling til fødevareproducenter

3. Påvirkning af den offentlige debat

4. Styrke afsætning med fokus på grossister og food service.

Effekt: Projektet vil fremme den økologiske produktion samt afsætning af økologiske vegetariske produkter til gavn for landmænd og fødevareindustri – ved at økologiske lokalt dyrkede råvarer kobles på produktudvikling og særligt afsætning.

Projektleder: Katrine Ejlerskov, katrine.ejlerskov@vegetarisk.dk, telefon 8111 9243

Skriv her og klik på Enter for at søge