Plantebaserede opskrifter til alle årets højtider

Mangler du opskrifter på lækker vegansk eller vegetarisk julemad? Eller hvad med lækre, saftige veganske fastelavnsboller? Her på siden har vi samlet en masse smagfulde og farverige plantebaserede højtidsopskrifter, som gør det lettere for dig at finde lige den opskrift, du skal bruge til festmiddagen med familien eller vennerne.

Du kan også læse her, hvordan du kan gøre højtiderne hyggelige for alle, uanset om du er veganer/vegetar, eller du får veganske/vegetariske gæster på besøg. 

Scroll ned til den højtid eller årstid, du søger en opskrift til, og tryk så på billedet for at tilgå opskriften.

Opskrifterne kommer fra nogle af de mange dygtige og inspirerende madbloggere, som vi hos Dansk Vegetarisk Forening arbejder sammen med.

Rigtig god fornøjelse og velbekomme!

Vinter & efterår

efteraarets-rissalat-med-kaal-boenner-og-saltristede-graeskarkerner-02-redigeret-5100×2550-logo-1-1024×512

Vintersalat.

Opskrift af: Veganer.nu

shepherds-pie-1-e1506418976317-2

Shepard’s Pie. 

Opskrift af: Vegansk for alle

sommer

Græskar suppe.

Opskrift af: Mia Sommer

efteraarets-rissalat-med-kaal-boenner-og-saltristede-graeskarkerner-02-redigeret-5100×2550-logo-1-1024×512

Vintersalat.

Opskrift af: Veganer.nu

shepherds-pie-1-e1506418976317-2

Shepard’s Pie. 

Opskrift af: Vegansk for alle

sommer

Græskar suppe.

Opskrift af: Mia Sommer

Juleopskrifter

design-uden-navn-19

Smæskesteg med sprød og røget tofu-topping.

Opskrift af: Thomas Erex

design-uden-navn-17

Sprøde og luftige æbleskiver, der kan nydes af alle.

Opskrift af: Englerod

2

Fyldig nøddesteg, som passer perfekt til julebordet.

Opskrift af: Mia Sommer

10

Cremet og luftig risalamande, som alle vil kunne lide.

Opskrift af: Mia Sommer

3

Søde juleboller med marcipanremonce og nougat.

Opskrift af: Veggie by Anja Rathje

4

Fyldig julepaté af porrer, mandler og svampe.

Opskrift af: Kirsten Skaarup

5

Mættende butterdejspakker fyldt med svampe og grønkål.

Opskrift af: Mia Sommer

6

Krydrede juleklejner, der får tænderne til at løbe i vand. 

Opskrift af: Vegansk for alle

11

Sprød rødkålssalat med appelsin og valnødder.

Opskrift af: Mia sommer

13

Imponér familien med disse lækre, sprøde brunkager.

Opskrift af: Vegansk for alle 

design-uden-navn-18

Stjerneskud: Imponér dine gæster med dette smukke smørrebrød.

Opskrift af: Kirsten Skaarup

16

Traditionelle cremede tarteletter.

Opskrift af: Mia sommer

1

Nøddepostej med æbler og svesker.

Opskrift af: Månebarnet

7

Hvad er julen uden disse dejlige svenske pepparkakor?

Opskrift af: Vegansk for alle

15

Lækker rødvinssauce med svampe.

Opskrift af: Månebarnet

12

Lækre chokoladetrøfler, der kan tilfredsstille den mest chokolade-glade nisse. 

Opskrift af: Vegansk for alle

ble-glgg-1-scaled-e1575207227923

Sjælevarmende æblegløgg med appelsin, som alle kan nyde (alkoholfri).

Opskrift af: Vegansk for alle

9

Nyd disse lækre  jødekager med et glas varmt gløgg under et tæppe i sofaen. 

Opskrift af: Mia Sommer

design-uden-navn-19

Fyldig smæskesteg med sprød og røget tofu-topping.

Opskrift af: Thomas Erex

design-uden-navn-17

Sprøde og luftige æbleskiver, der kan nydes af alle.

Opskrift af: Englerod

2

Fyldig nøddesteg, som passer perfekt til julebordet.

Opskrift af: Mia Sommer

10

Cremet og luftig risalamande, som alle vil kunne lide. 

Opskrift af: Mia Sommer

3

Søde juleboller med marcipanremonce og nougat.

Opskrift af: Veggie by Anja Rathje

4

Fyldig julepaté af porrer, mandler og svampe.

Opskrift af: Kirsten Skaarup

5

Mættende butterdejspakker med svampe og grønkål.

Opskrift af: Mia Sommer

6

Krydrede juleklejner, der får tænderne til at løbe i vand.

Opskrift af: Vegansk for alle

11

Sprød rødkålssalat med appelsin og valnødder

Opskrift af: Mia sommer

13

Imponér familien med disse lækre, sprøde brunkager.

Opskrift af: Vegansk for alle 

design-uden-navn-18

Stjerneskud: Glæd dine gæster med dette smukke, højbelagte smørrebrød.

Opskrift af: Kirsten Skaarup

16

Server disse traditionelle, cremede tarteletter med en lækker salat.

Opskrift af: Mia sommer

1

Nøddepostej med æbler og svesker

Opskrift af: Månebarnet

7

Dejlige svenske pepparkakor

Opskrift af: Vegansk for alle

ble-glgg-1-scaled-e1575207227923

Æblegløgg med appelsin (alkoholfri).

Opskrift af: Vegansk for alle

9

Sprøde, julede jødekager.

Opskrift af: Mia Sommer

15

Den lækreste rødvinssauce med svampe

Opskrift af: Månebarnet

12

Glæd alle med disse lækre chokolade trøfler.

Opskrift af: Vegansk for alle

Nytårsopskrifter

1

Forret: Servér disse lækre vegansk fiskefilet med rugbrød og remoulade. 

Opskrift af: veganermor.dk

2

Forret: Mørrøget faux laks af salt-og tangbagte gulerødder i omega-3 marinade.

Opskrift af: Plantepusherne

3

Hovedret: Vietnamesiske forårsruller med tofu, grøntsager og peanutbutter dressing.

Opskrift af: Vegansk for alle

5

Hovedret: Sprød, stegt mums (vegansk flæsk) med kartofler og cremet persille sauce.

Opskrift af: Planteparadiset.dk

4

Dessert: Black magic kage – chokoladekage med chokolademousse og bær.

Opskrift af: planteparadiset.dk

6

Når klokken slår 12.00: Kransekage, præcis som du kender den, bare bedre. 

Opskrift af: Mia Sommer

1

Vegansk fiskefilet, som alle kan være med på. 

Opskrift af: veganermor.dk

2

Forret: Lækker, mør røget læx (vegansk laks) af salt-og tangbagte gulerødder i omega-3 marinade.

Opskrift af: Plantepusherne

3

Hovedret: Vietnamesiske forårsruller med tofu, grøntsager og peanut butter dressing.

Opskrift af: Vegansk for alle

1

Hovedret: Sprød, stegt mums (vegansk flæsk) med kartofler og cremet persille sauce. En klassiker. 

Opskrift af: Planteparadiset.dk

4

Dessert: Black Magic kage – chokoladekage m. chokolademousse og bær.

Opskrift af: planteparadiset.dk

6

Til når klokken slår 12.00: Ja, så skal der selvfølgelig krænsekage til. 

Opskrift af: Mia Sommer

Fastelavn

3

Børnevenlige fastelavnsboller.

Opskrift af: Mia Sommer

1

Fastelavnsboller med 2 slags fyld.

Opskrift af: Vegansk for alle

2

Fastelavnsboller for de dovne.

Opskrift af: Planteparadiset.dk

3

Børnevenlige fastelavnsboller.

Opskrift af: Mia Sommer

1

Fastelavnsboller med 2 slags fyld.

Opskrift af: Vegansk for alle

2

Fastelavnsboller for de dovne.

Opskrift af: Planteparadiset.dk

Påskeopskrifter

4

Engelske påskeboller
(hot cross buns). 

Opskrift af: Vegansk for alle

1

Sprøde fredsfisk (krigsfisk) med dild og remoulade. 

Opskrift af: Månebarnet

2

Vegansk sild i sød og stærk sennepsdressing.

Opskrift af: Plantepusherne

nytr

Mør vegansk “laks” af gulerødder med cashewcreme og avocado. 

Opskrift af: Kirsten Skaarup

5

Friske kokosmuffins med appelsinskal og chokolade.

Opskrift af: Vegansk for alle

6

Kafkas kærlighed – vegansk marineret “sild” af auberginer. 

Opskrift af: Månebarnet

4

Engelske påskeboller
(hot cross buns).

Opskrift af: Vegansk for alle

5

Sprøde fredsfisk (krigsfisk) med dild og remoulade. 

Opskrift af: Månebarnet

5

Friske kokosmuffins med appelsinskal og chokolade.

Opskrift af: Vegansk for alle

6

Kafkas kærlighed – vegansk marineret “sild” af auberginer. 

Opskrift af: Månebarnet

nytr

Mør vegansk “laks” af gulerødder med cashewcreme og avocado. 

Opskrift af: Kirsten Skaarup

2

Lad silden svømme – vegansk sild i sød og stærk sennepsdressing. 

Opskrift af: Plantepusherne

Store bededag

nytr-2

Lune hveder.

Opskrift af: Vegansk for alle

Forår

forrspizza-1-e1521716888961

Forårspizza.

Opskrift af: Vegansk for alle

Sommeropskrifter – Picnic & Grill

1

Koldskål, serveres med frugt, is og/eller kammerjunker. 

Opskrift af: Mia sommer

2

Kartoffelsalat m. grønne bønner og pesto.

Opskrift af: Veganer.nu

7

Lækker, cremet kartoffelsalat, der går til alt. 

Opskrift af: Veganer.nu

6

Kartoffelsalat med dild, chili og citron.

Opskrift af: Veganer.nu

10

Kålsalat med ristede solsikkekerner og vinaigrette.

Opskrift af: Veganer.nu

4

Perlebygsalat med romanescokål og ristede mandler.

Opskrift af: Veganer.nu

9

Sprød, sommerlig bulgursalat med urtedressing. 

Opskrift af: Veganer.nu

3

Sprødt, speltfocaccia med rosmarin og havsalt.

Opskrift af: Veganer.nu

12

Sundt og mættende bønnebrød, der smager himmelsk. 

Opskrift af: Veganer.nu

5

Minideller med linser og ristede solsikkekerner.

Opskrift af: Veganer.nu

11

Sunde, velsmagende broccolibøffer.

Opskrift af: Veganer.nu

8

De lækreste, gyldne og alsidige grøntsagsdeller.

Opskrift af: Veganer.nu

1

Koldskål, serveres med frugt, is eller/og kammerjunker.

Opskrift af: Mia sommer

6

Sommerlig kartoffelsalat med dild, chili og citron.

Opskrift af: Veganer.nu

7

Dejlig, cremet kartoffelsalat, som alle kan være med på. 

Opskrift af: Veganer.nu

2

Lækker kartoffelsalat med grønne bønner og pesto.

Opskrift af: Veganer.nu

10

Sprød kålsalat med ristede solsikkekerner og vinaigrette.

Opskrift af: Veganer.nu

4

Perlebygsalat med romanescokål og ristede mandler.

Opskrift af: Veganer.nu

9

Sprød bulgursalat med urtedressing.

Opskrift af: Veganer.nu

3

Speltfocaccia med rosmarin og havsalt.

Opskrift af: Veganer.nu

12

Mættende og sundt bønnebrød, der smager virkelig godt.

Opskrift af: Veganer.nu

5

Lækre minideller med linser og ristede solsikkekerner.

Opskrift af: Veganer.nu

11

Sunde, velsmagende broccolibøffer.

Opskrift af: Veganer.nu

8

Sprøde og gyldne
grøntsagsdeller.

Opskrift af: Veganer.nu

grill-04-400×267-logo

Sommertid er grilltid.
Læs med her, og find ud af,
hvordan du bedst griller på vegansk vis. 

Artikel af: Veganer.nu

Mortens aften

3

Forret: Løvemad (plantetatar) med avocado, mango og caviart (valgfrit).

Opskrift af: Kirsten Skaarup

1

Hovedret: Overrask alle med saftig “fløjet and” (Mock Duck) lavet med æbler og svesker.

Opskrift af: Veganer.nu

2

Dessert: Squashkage med valnødder og chokolade og luftig citronskum på toppen.

Opskrift af: Alberte Stengaard

3

Forret: Flot løvemad (plantetatar) med avocado, mango og caviart (valgfrit).

Opskrift af: Kirsten Skaarup

1

Hovedret: Overrask alle med “fløjet and” (Mock Duck) lavet med æbler og svesker.

Opskrift af: Veganer.nu

2

Dessert: Squashkage med valnødder og chokolade og luftig citronskum på toppen.

Opskrift af: Alberte Stengaard

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med klinisk diætist Maria Felding  

Skriv her og klik på Enter for at søge