GUIDES TIL GRØN OMSTILLING

Hvad kan du selv gøre for at fremme den grønne udvikling?

Går du også nogle gange og tænker over, hvad du kan gøre for at fremme den plantebaserede udvikling? Måske du tænker over, hvordan du kan fremme udviklingen når det gælder dialogen med din familie? Når det gælder vegetariske og veganske retter på spisesteder, caféer og i kantiner? Eller når det gælder vegetariske og veganske produkter i dit lokale supermarkedet? 

Nikker du genkendende til ovenstående refleksioner, vil vi opfordre dig til at sprede det plantebaserede budskab ved positiv aktivisme. Èn måde at udøve positiv aktivisme på, er gennem positiv og konstruktiv dialog med dine venner eller din familie. Oplever du, at de viser interesse for dine kostvalg, så fortæl dem om, hvordan din egen grønne rejse forløb på en pragmatisk måde. Fortæl dem fx hvordan din rejse startede, hvilke skridt du har taget undervejs, hvad der har været mest udfordrende osv. Du kan med fordel også byde dem på plantebaseret aftensmad hjemme eller finde en god plantebaseret restaurant, i kan tage på sammen, så de selv kan smage, hvor lækkert plantebaseret mad kan være.  En af de bedste måder at overkomme skepsis og fordomme overfor plantebaseret mad, er ved at få folk til at smage på lækre retter. 

En anden måde at udøve positiv aktivisme på, er ved at efterspørge et bredere vegetarisk og vegansk udvalg i dit lokale supermarkedet, på restauranter, caféer eller i din kantine. Er du interesseret i at vide mere om, hvordan du kan gribe dette an, så tryk på de relevante billeder nedenunder, hvor vi kommer med konkret input til, hvad du kan gøre. 

Hvis vi alle bliver bedre til at give konstruktiv feedback til spisesteder og vores lokale supermarkeder, kan vi i den grad bidrage til at gøre en forskel for at fremme den grønne og plantebaserede udvikling. 

Vi tager afsæt i de mange gode eksempler vi modtager, så har du en historie, du gerne vil dele med os, så skriv endelig til: kontakt@vegetarisk.dk

Supermarkedet

Spisestedet

Kantinen på arbejdet

Se også

Skriv her og klik på Enter for at søge