Gravide, ammende og spædbørn

“Veltilrettelagt vegetarisk, inklusive vegansk, kost er egnet i alle livets stadier, inkl. under graviditet, amning, for spædbørn, børn, unge, ældre og atleter” – Academy of Nutrition and Dietetics (Nordamerikas Diætistforening) 2016

Dansk Vegetarisk Forening har i samarbejde med Klinisk Diætist Maria Felding udgivet en vejledningspjece om vegetarisk og vegansk kost til gravide, ammende, spædbørn og små børn. Du kan downloade pjecen her eller bestille den ved at kontakte os.

Vegansk kost i daginstitutioner

Vi arbejder på at få myndighederne til at ændre deres syn på vegansk kost til spædbørn i en mere konstruktiv retning. Dette foregår gennem møder med repræsentanter fra myndighederne samt gennem en underskriftsindsamling.

Du kan bidrage til dette arbejde ved at få flest muligt i din omgangskreds til at skrive under – og ved at skrive mails til politikerne i din kommune og på Christiansborg. Giv gerne tydeligt udtryk for din fortvivlelse, men husk altid at formulere dig venligt og sagligt, så er chancen for at blive hørt og hjulpet størst.

Indtil en strukturel ændring finder sted på dette punkt – hvilket vi som nævnt arbejder på – er vores råd følgende:

  1. Start med at give institutionen et eksemplar af vores pjece.
  2. Hvis de afviser, så vær venligt insisterende – flere gange. Gentag fakta.
  3. Hvis de stadig afviser, så tilbyd evt. at sende mad med hjemmefra. Mange institutioner har en politik om, at dette ikke kan lade sig gøre, hvilket de forklarer med henvisning til hygiejne (men som eventuelt også kan skyldes et princip om, at alle børnene skal spise det samme i fællesskab). Vi kender dog til eksempler på, at forældre er endt med at få en midlertidig eller permanent dispensation fra dette, hvis de insisterer vedholdende nok.
  4. Hvis institutionen stadig ikke vil give sig, så kontakt Pia på pr@vegetarisk.dk. Så vil hun tage sagen op med institutionen og om nødvendigt kommunalt.

Skriv her og klik på Enter for at søge