Frisk og krydret buddha bowl

Opskrift af: Lisa
Instagram
:
bowl_and_beyond

Det charmerende og praktiske ved buddha bowls er, at du kan fylde dem, med hvad end du har liggende i køleskabet: friske grøntsager, ovnbagte rodfrugter, stegt tofu, cremet hummus – lige det du ønsker!

Her kommer opskriften på en krydret buddha bowl af Lisa med friske grøntsager og en spicy græskarhummus. Og husk: du kan nemt tilføje eller fjerne ingredienser fra opskriften, som det passer dig, og lave din helt egen udgave af den berømte og indbydende buddha bowl.

Du skal bruge:

Mængden af hver ingrediens afhænger af, hvor mange buddha bowls du vil lave.

• Romaine salat (eller anden slags bladgrønt, f.eks. spinat)

• Kogt quinoa (ca. 60 gram ukogt per bowl)

• Hjemmelavet kraut

• Broccoli

• Spicy græskarhummus (se opskriften nedenfor)

• Lilla gulerødder (ristet på panden med olie, spidskommen, chili og salt)

• Tomater

• Toppings: Tahin, persille og ristede græskarkerner

 

Ingredienser til spicy græskarhummus:

• 150 g tørrede butterbeans (sættes i blød natten over og koges med 1 tsk. natron til de er bløde). Eller brug 2 dåser/kartoner forkogte butterbeans

• 300-400 g Hokkaido græskar, svarer til et lille halvt (skæres i tern og dampes)

• 2 store spsk. lys tahin

• 1 lille øko citron, skal og saft

• 2 tsk. spidskommen

• 1 tsk. flagesalt

• Chipotle chilipulver efter smag (eller alm. chilipulver + lidt røget paprika)

• 1,5-2 dl koldt vand (start med lidt ad gangen)

Sådan gør du:

• Kog quinoaen og lad den køle lidt af.

• Skær ingredienserne undtagen kraut ud i små stykker (se evt. billedet).

• Tilbered gulerødderne

• Læg quinoaen i bunden af en dyb tallerken eller skål og læg kraut, de friske grøntsager, gulerødderne og hummus på toppen (se opskrift på humus herunder).

Opskrift på hummus:

Alle ingredienserne (se ovenover) blendes i en foodprocessor, indtil det er en cremet hummus.


Velbekomme!

Skriv her og klik på Enter for at søge