Efterspørgsel, motiver og præferencer
Der er sket store ændringer i danskernes holdning til grønne måltider, og markant flere ønsker at reducere det samlede kødforbrug. Her kan du blive klogere på forbrugernes efterspørgsel, samt deres motiver og præferencer, når det gælder det plantebaserede og det økologiske.
Præferencer for økologi, lokal produktion og clean-label
Vores forbrugerundersøgelser viser, at grønne forbrugere foretrækker økologiske produkter frem for konventionelle. Derfor anbefaler vi, at supermarkederne så vidt muligt prioriterer plantebaserede produkter, der er økologiske, for at imødekomme målgruppens præferencer.
Vi ser også en stærk tendens til, at den grønne forbrugergruppe ønsker produkter, der er produceret lokalt og består af rene råvarer uden for mange tilsætningsstoffer.
Læs mere om økologipræferencer i det vegetariske forbrugersegment i vores pjece Vegetarisk og Økologisk
Antallet af fleksitarer er stigende
Primære motiver for at spise mindre kød og mere plantebaseret
