nov
18
man
Sorø: Kød, klima og klodens fremtid Sorø Hallen
nov 18 kl. 19:00 – 21:00

NB: Husk at købe billet, se link.

Kød, klima og bæredygtighed er i dén grad kommet på dagsordenen. Kødforbruget diskuteres som aldrig før. Dette er med god grund, eftersom landbrugsdyr og deres foder optager en stor del af klodens landbrugsjord.

Det fyger samtidig med påstande i øst og vest – Bjørn Lomborg siger, at kød ikke er så slemt endda, mens andre med henvisning til filmen Cowspiracy siger, at det er meget værre, end de fleste har forstået. Og midt i det hele opstod en skandale på Aarhus Universitet som følge af en rapport om oksekød.

Dette foredrag vil se på, hvad der er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed, for eksempel:
– Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter?
– Hvordan når Bjørn Lomborg frem til noget helt andet?
– Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?
– Hvor stor en del af den danske regerings 2030-mål kan Danmark nå alene ved at spise anderledes?
– Hvorfor er der forskel på, hvilken kostform der er bedst for klimaet, og hvilken kostform der kan brødføde flest mennesker?
– Hvad med geografiske forskelle?
– Hvorfor siger nogle, at økologien er mindre god for klimaet?
– Hvad med ernæring og sundhed? Er der uenigheder mellem forskerne og i så fald om hvad?
– Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år?
– Og hvad kan politikerne egentlig gøre?

Foredraget er en blanding af hårdtslående fakta og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad tilhøreren selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker.

Foredraget er for alle, der ønsker at blive klogere på emnet.

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Rune-Christoffer Dragsdahl er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og skriver ph.d. om landbrugsudvikling. Han har beskæftiget sig med kød, klima og bæredygtighed i 13 år og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

TID & STED
Mandag 18. november kl. 19.00-21.00
Sorø Hallen
Ringstedvej 20
4180 Sorø

Bemærk at foredraget holdes i 10 byer over hele landet i løbet af november: Gentofte, Vejle, Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Sorø, Brøndby og Rønne. Du kan se oversigten over alle foredragene ved at følge linket til tilmelding.

PRIS
Normal pris – 60 kroner
Medlemmer af DVF – 50 kroner
Billetter købes via https://www.collect.nu/DVF/klodensfremtid2019

Vel mødt til en spændende og lærerig aften!

nov
19
tirs
Nykøbing F: Kød, klima og klodens fremtid Jernbanecaféen
nov 19 kl. 19:00 – 21:00

NB: Husk at købe billet, se link.

Kød, klima og bæredygtighed er i dén grad kommet på dagsordenen. Kødforbruget diskuteres som aldrig før. Dette er med god grund, eftersom landbrugsdyr og deres foder optager en stor del af klodens landbrugsjord.

Det fyger samtidig med påstande i øst og vest – Bjørn Lomborg siger, at kød ikke er så slemt endda, mens andre med henvisning til filmen Cowspiracy siger, at det er meget værre, end de fleste har forstået. Og midt i det hele opstod en skandale på Aarhus Universitet som følge af en rapport om oksekød.

Dette foredrag vil se på, hvad der er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed, for eksempel:
– Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter?
– Hvordan når Bjørn Lomborg frem til noget helt andet?
– Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?
– Hvor stor en del af den danske regerings 2030-mål kan Danmark nå alene ved at spise anderledes?
– Hvorfor er der forskel på, hvilken kostform der er bedst for klimaet, og hvilken kostform der kan brødføde flest mennesker?
– Hvad med geografiske forskelle?
– Hvorfor siger nogle, at økologien er mindre god for klimaet?
– Hvad med ernæring og sundhed? Er der uenigheder mellem forskerne og i så fald om hvad?
– Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år?
– Og hvad kan politikerne egentlig gøre?

Foredraget er en blanding af hårdtslående fakta og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad tilhøreren selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker.

Foredraget er for alle, der ønsker at blive klogere på emnet.

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Rune-Christoffer Dragsdahl er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og skriver ph.d. om landbrugsudvikling. Han har beskæftiget sig med kød, klima og bæredygtighed i 13 år og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

TID & STED
Tirsdag 19. november kl. 19.00-21.00
Jernbanecafeen
Engboulevarden 42
4800 Nykøbing F

Bemærk at foredraget holdes i 11 byer over hele landet i løbet af november: Gentofte, Vejle, Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Sorø, Nykøbing F, Brøndby og Rønne. Du kan se oversigten over alle foredragene ved at følge linket til tilmelding.

PRIS
Normal pris – 60 kroner
Medlemmer af DVF – 50 kroner
Billetter købes via https://www.collect.nu/DVF/klodensfremtid2019

Vel mødt til en spændende og lærerig aften!

nov
20
ons
Brøndby: Kød, klima og klodens fremtid Kulturhuset Kilden
nov 20 kl. 19:30 – 21:30

NB: Husk at købe billet, se link.

Kød, klima og bæredygtighed er i dén grad kommet på dagsordenen. Kødforbruget diskuteres som aldrig før. Dette er med god grund, eftersom landbrugsdyr og deres foder optager en stor del af klodens landbrugsjord.

Det fyger samtidig med påstande i øst og vest – Bjørn Lomborg siger, at kød ikke er så slemt endda, mens andre med henvisning til filmen Cowspiracy siger, at det er meget værre, end de fleste har forstået. Og midt i det hele opstod en skandale på Aarhus Universitet som følge af en rapport om oksekød.

Dette foredrag vil se på, hvad der er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed, for eksempel:
– Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter?
– Hvordan når Bjørn Lomborg frem til noget helt andet?
– Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?
– Hvor stor en del af den danske regerings 2030-mål kan Danmark nå alene ved at spise anderledes?
– Hvorfor er der forskel på, hvilken kostform der er bedst for klimaet, og hvilken kostform der kan brødføde flest mennesker?
– Hvad med geografiske forskelle?
– Hvorfor siger nogle, at økologien er mindre god for klimaet?
– Hvad med ernæring og sundhed? Er der uenigheder mellem forskerne og i så fald om hvad?
– Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år?
– Og hvad kan politikerne egentlig gøre?

Foredraget er en blanding af hårdtslående fakta og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad tilhøreren selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker.

Foredraget er for alle, der ønsker at blive klogere på emnet.

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Rune-Christoffer Dragsdahl er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og skriver ph.d. om landbrugsudvikling. Han har beskæftiget sig med kød, klima og bæredygtighed i 13 år og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

TID & STED
Onsdag 20. november kl. 19.30-21.30
Kulturhuset Kilden
Nygårds Plads 31
2605 Brøndby

Bemærk at foredraget holdes i 10 byer over hele landet i løbet af november: Gentofte, Vejle, Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Sorø, Brøndby og Rønne. Du kan se oversigten over alle foredragene ved at følge linket til tilmelding.

PRIS
Normal pris – 60 kroner
Medlemmer af DVF – 50 kroner
Billetter købes via https://www.collect.nu/DVF/klodensfremtid2019

Vel mødt til en spændende og lærerig aften!

nov
22
fre
Rønne: Kød, klima og klodens fremtid AOF Bornholm
nov 22 kl. 19:00 – 21:00

NB: Husk at købe billet, se link.

Kød, klima og bæredygtighed er i dén grad kommet på dagsordenen. Kødforbruget diskuteres som aldrig før. Dette er med god grund, eftersom landbrugsdyr og deres foder optager en stor del af klodens landbrugsjord.

Det fyger samtidig med påstande i øst og vest – Bjørn Lomborg siger, at kød ikke er så slemt endda, mens andre med henvisning til filmen Cowspiracy siger, at det er meget værre, end de fleste har forstået. Og midt i det hele opstod en skandale på Aarhus Universitet som følge af en rapport om oksekød.

Dette foredrag vil se på, hvad der er op og ned i debatten om kød, klima og bæredygtighed, for eksempel:
– Hvad siger de seneste beregninger fra FN og verdens førende universiteter?
– Hvordan når Bjørn Lomborg frem til noget helt andet?
– Hvor meget kan det gavne klimaet, hvis der plantes milliarder af træer, og hvor store kostforandringer vil det kræve?
– Hvor stor en del af den danske regerings 2030-mål kan Danmark nå alene ved at spise anderledes?
– Hvorfor er der forskel på, hvilken kostform der er bedst for klimaet, og hvilken kostform der kan brødføde flest mennesker?
– Hvad med geografiske forskelle?
– Hvorfor siger nogle, at økologien er mindre god for klimaet?
– Hvad med ernæring og sundhed? Er der uenigheder mellem forskerne og i så fald om hvad?
– Hvorfor vurderer nogle eksperter, at produktionen af kød og mælk stopper i løbet af 10-20 år?
– Og hvad kan politikerne egentlig gøre?

Foredraget er en blanding af hårdtslående fakta og nuancer til eftertænksomhed – uanset hvad tilhøreren selv spiser. Foredraget vil blive illustreret med masser af billeder, tegninger, verdenskort og enkle udregninger og statistikker.

Foredraget er for alle, der ønsker at blive klogere på emnet.

OM FOREDRAGSHOLDEREN
Rune-Christoffer Dragsdahl er antropolog, har undervist i bæredygtige fødevaresystemer og skriver ph.d. om landbrugsudvikling. Han har beskæftiget sig med kød, klima og bæredygtighed i 13 år og er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening.

TID & STED
Fredag 22. november kl. 19.00-21.00
AOF Bornholm
Snorrebakken 58
3700 Rønne

Bemærk at foredraget holdes i 10 byer over hele landet i løbet af november: Gentofte, Vejle, Aarhus, Aalborg, Silkeborg, Esbjerg, Odense, Sorø, Brøndby og Rønne. Du kan se oversigten over alle foredragene ved at følge linket til tilmelding.

PRIS
Normal pris – 60 kroner
Medlemmer af DVF – 50 kroner
Billetter købes via https://www.collect.nu/DVF/klodensfremtid2019

Vel mødt til en spændende og lærerig aften!

nov
30
lør
Julefrokost Christianshavns Beboerhus
nov 30 kl. 17:00 – dec 1 kl. 1:00

— Husk at købe billet – se nedenfor –

DVFs årlige julefrokost løber af stablen i Christianshavns Beboerhus.

Igen i år bliver det sammenskudsgilde – hvor alle medbringer en vegansk ret til 4 personer til enten hovedret eller dessert 😉

Program for aftenen:
Dørene åbner: 17.00
Spisning: 17.45
Fest og dans: 20.30
Festen lukker: 01.00

Priser:
0-3 år: Gratis
4-12 år: 39 kroner
13-17 år: 69 kroner
18+ medlemmer: 69 kroner
18+ ikke-medlemmer: 99 kroner.

Du køber dine billetter her:
https://www.collect.nu/DVF/julefrokost2019

Vi glæder os til at julehygge og feste med jer.

Mange festlige hilsner
Arrangementsudvalget

P.S. Vi har tidligere meldt ud, at vi planlagde at få mad udefra, men vi besluttede i stedet, at vi gerne ville fortsætte traditionen med sammenskudsgilde, så alle havde mulighed for at deltage.

dec
12
tors
Julehygge for frivillige GoDream
dec 12 kl. 18:30 – 21:00

Kære frivillige 💕

DVF vil gerne invitere til julehygge med varme drikke, æbleskiver og julegodter, så vi sammen kan hygge julen ind.

🎁💝🎁💝🎁💝
Vi vil desuden gerne lege PAKKELEG med jer! Vi håber derfor, at alle vil medbringe en pakke, så vi kan få en masse spas ud af det 😁

TILMELDING
Tilmelding sker ved at sende en mail til kontakt@vegetarisk.dk senest fredag den 6. december klokken 15.00.

Vel mødt og nissehuer er mere end velkomne 🎅🤶🎄

De bedste hilsner
Dansk Vegetarisk Forening 💚

jan
25
lør
Nytårsfrokost 2020 Kerne Pavillonen
jan 25 kl. 12:00 – 17:00
– Husk at købe billet – se nedenfor –
 
DVF inviterer igen i år til nytårsfrokost med lækker vegansk 3- retters menu, hyggeligt samvær samt to inspirationsoplæg.
Den ene oplægsholder bliver Kjeld Hansen, journalist og oplægsholder, Kjeld har netop udgivet bogen Farvel til Dansk landbrug – Historien om 20 års nedtur for dansk natur og miljø og oplægget vil tage afsæt i bogen. Bogen kan købes til nytårsfrokosten til 150 kr.
Menuen byder på:
 
Forret
 
Ristede jordskokker og pærer med vintertrøffel, puffet vild ris og gær vinaigrette. Hertil serveres brød og økologisk vegansk smør.
 
Hovedret
 
Saltbagt selleri, marineret grønkål, porre og quinoa pilaf med sprøde kartofler og porreaske.
 
Dessert
 
Æble i forskellig tekstur med havremælk-vanilje creme.
Kaffe, the og vand er også inkluderet i prisen. Andre drikkevarer kan købes i baren i Kerne Pavillonen.
 Priser:
Medlem af DVF: 299 kr.
Øvrige 349 kr.
 
Nytårsfrokosten afholdes lørdag den 25. januar klokken 12.00-17.00 på Kerne Pavillonen (tidligere Cassiopeia) – Gammel Kongevej 10, 1610 København V.
 
Indgangen til Kerne Pavillonen er nu placeret ud mod søerne.
 
Frist for tilmelding og orientering om eventuelle allergener sendes til kontakt@vegetarisk.dk senest mandag den 13. januar 2020. 
 
Du køber dine billetter her:
https://www.collect.nu/DVF/nytaarsfrokost2020
 
Vi glæder os til at se jer.
 
Bedste hilsner
Dansk Vegetarisk Forening

Skriv her og klik på Enter for at søge